torstai 13. maaliskuuta 2014

Nopeat pikkurieskat


Mitä tulee yhtälöstä: Aamupala, ei leipää, eikä aikaa odottaa hiivataikinan nousemista, mutta leipää tekee mieli? Kehittelin tuohon ratkaisuksi nopeat paistinpannussa paistettavat pikkurieskat, jotka kohotetaan leivinjauheella. Nopeaa ja helppoa! Näitä voi tehdä toistekin, vaikkei olisikaan akuutti leipäpula. Tästä lähtee...

NOPEAT PIKKURIESKAT (12 KPL)

2 dl kauraleseitä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2,5 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl maitoa

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää hunaja, jogurtti ja maito ja sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat kunnolla.

Kumoa samantien takina leivnpaperoidulle työtasolle, leikkaa se 12 yhtä suureen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli taikinapallot yksitellen ohuiksi n.12 cm halkaisijaltaan oleviksi pyöreiksi rieskoiksi ja paista melko kuumalla pannulla ilman rasvaa 2-3 rieskaa kerrallaan molemmilta puolilta pari minuuttia, kunnes niihin tulee ruskeita pilkkuja ja kypsyvät.


Nauti paistotuoreena mieleisiesi lisukkeiden kera. Yksi hyvä vaihtoehto on pelkkä voi. Se sulaa mukavasti vielä paistolämpimän rieskan pintaan.

Koska nämä kohotetaan leivinjauheella, ovat parhaimmillaan paistopäivänä. Jos paikalla vain muutama syöjä, puolita ainemäärät ja tee vain 6 rieskaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti