maanantai 19. toukokuuta 2014

Muutama foto ja tunnelmia Ravintolapäivästä

Lauantain Ravintolapäivänä ilma oli mitä kaunein, joten pop-up kahvilan pyöritys oli mahtava tapa viettää lauantaita. Tapahtuma on kyllä hieno ja päivän aikana tapaa ihania ihmisiä. Kiitos kaikille kojullamme käyneille :).

Olimme Helsingissä Ruttopuistossa, jossa oli noin 40 muutakin pistettä, joten tarjontaa riitti laidasta laitaan. Samalla korostui se, että oman kojun sijainnilla on aika suuri merkitys siihen, käykö kiinnostuneita ihmisiä omalla kojulla. Meillä oli selkeästi hiukan syrjäinen paikka, joten kahteen aikaisempaan Ravintolapäivään verrattuna kojullamme kävi melko vähän asiakkaita. Muutama tuttukaan ei meinannut löytää meitä, vaikka tiesikin meidän Ruttopuistossa kahvilaamme pyörittävän. Meillä jäikin aika paljon yli leivonnaisia, vaikka venytimme melko paljon kojumme aukioloaikaa. Arvioin, että emme ehkä varsinaisesti ihan miinukselle jääneet, mutta kylläkin hyvin lähelle sitä. Tuloksenteko tosin ei ole Ravintolapäivän perusideakaan, joten mitäpä siitä. Pääasia, että oli muuten antoisa päivä.

Kylmäsäilytystä vaativia leivonnaisia ajatellen meillä on onneksi hankittu paljon ektra kylmäsäilytystilaa sekä liikuteltavassa muodossa (kylmäarkku ja monta kylmälaukkua), että kotiin (jenkkikaappi varastoon), joten tuotteiden katkeamaton kylmäsäilytys ei niinkään ole ongelma, mutta ei sitä silti kauheasti tee mieli makeaa syödä ainakaan useampana päivänä peräkkäin. Clas Ohlsonilta ostin pari vuotta sitten vanhemman pojan lakkiaisia varten peltejä, joissa on tiivis kansi. Ne ovat olleet korvaamattomia myös Ravintolapäivän leivonnaisten kuljetuksessa ja kylmäsäilytyksessä, koska ne voi pinota päällekkäin meidän isoon kylmäarkkuun. Tässä cupcakeja odottamassa pakkausta ilman lopullisia koristeluja juuri noissa mainitsemissani pelleissä. Koristeet eivät oikein kestä pehmenemättä tiiviin kannen alla, joten laitoin ne vasta paikan päällä.


Osa koristeista on kyllä aika hauraita, esim. tässä kuvassa näkyvät perhoset. Mutta suurin osa koristeista kesti ehjänä perille ja teen niitä aina varalta hiukan ylimääräisiä.


Tässä cupcakeja lopullisessa muodossaan, joista osassa nuo irtonaisena  kuljetetut koristeet.


Kahtena aikaisempana kertana Ravintolapäivään osallistuessamme meillä on ollut kojuna puutarhapaviljonki, jossa kasauksessa ja purkamisessa tarvitsee työkaluja ja pystytyksessä menee noin 40 minuuttia ja purkamisessa toinen 40 minuuttia. Tälle kerralle oli hankittu uusi nopeasti pystytettävä katos, jonka pystytyksessä meni alle 5 minuuttia. Kun on aika paljon tuota muutakin tavaraa: pöytiä, tarjoiluastioita, kylmälaukkuja, termareita jne. kannettavana, niin sanoisinko, että aika kätevää. Ja hintaa katoksella oli vaivaiset 39,90 euroa. Mitäköhän tuolla hinnalla enää jää katoksen tekijäportaalle... Ihmeen pätevä katos nimittäin tuolla hinnalla.Nyt 3 kertaa Ravintolapäivään osallistuneena kahvilan pyörittäjänä mieheni avustuksella, kannustan edelleen kaikkia itse lähtemään tapahtumaan mukaan ravintoloitsijana. Vaikka edellinen yö olisikin mennyt valmistelujen kanssa hiukan pitkäksi, väsymyskään ei paina päälle, kun itse tapahtumassa on niin hyvä fiilis. Rohkeasti siis mukaan vaan, seuraava Ravintolapäivä on 17.8.  Jos haluat kysyä jotain järjestelyihin liittyen, kerron mielelläni oman kolmen kerran kokemuksella vinkkejä. Ota siis rohkeasti yhetyttä vaikka sähköpostiini asian tiimoilta.

Suunnitelmissa on osallistua taas elokuussa Ravintolapäivään. Toivottavasti ilma suosii tapahtumaa silläkin kerralla.2 kommenttia:

 1. Kävin tässä jo kerran kommentoimassa, mutta kesken (pitkän) kirjoituksen koneeni sammui... Tästä lannistuneena en heti jaksanut aloittaa alusta, mutta yritetäänpä nyt uudestaan :)
  Todella ihanalta näyttää teidän kahvila ja kaikki tarjottava! Haluaisin kyllä maistaa ihan jokaista sorttia varsinkin noita kuppikakkuja ;D
  Olen joskus haaveillut tuosta ravintolapäivästä niin, että pitäisin kotona kahvilaa vaikka ulkona. Kuten tässä on pidetty: http://cakewizardry.blogspot.fi/2012/08/ravintolapaiva-ja-angry-birdseja.html
  Pääsisi naapurit herkuttelemaan :) Porissa on vaan ollut melko huono tuo osallistuja määrä... muutama osallistuja on ollut ja nekin on ollut yrityksiä eikä yksityishenkilöitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Osallistu ihmeessä jossain vaiheessa Ravintolapäivään, se on tosi kiva tapahtuma. Ja jos Porissa ei paljoa ole tarjontaa, luulisi asiakkaita sitten riittäävän niille aktiivisille, jotka ovat lähteneet pop-up ravintoloitsijaksi. Melkoinen määrä pop-up ravintoloita tosiaan täällä Helsingissä oli. Ja joka kerta määrä vain näyttää kasvavan.

   Poista