tiistai 4. elokuuta 2015

Chorizo-kikherne-perunamunakas



Erilaiset munaruoat ovat näppäriä ja nopeita valmistaa sekä lähes rajattomasti muunneltavissa. Itsellä tähän espanjalaishenkiseen munakkaaseen päätyi edelliseltä päivältä ylijääneet keitetyt uudet perunat, kikhernepurkin jämät ja tukusta löytämääni ihanaa espanjalaista raakachorizoa (Argal/Chorizo Asador). Ostin sitä tukusta noin kilon paketin, joten sitä on meillä päätynyt nyt useamman ruoan aineosaksi. Mutta varmaan samaa tai vastaavanlaista löytää hyvinvarustetusta ruokakaupasta hiukan pienemmässäkin pakkauksessa. Munakkaan perunat ja chorizo käyvät erinomaisesti yhteen ja kikherneet sekä tuoreet yrtit viimeistelevät tämän helpon herkun.

CHORIZO-KIKHERNE-PERUNAMUNAKAS (n. 4:lle hengelle/n. 18-20 cm:n pannuun)

2 raakachorizoa
4 keitettyä (uutta) perunaa
4 rkl kikherneitä (= kypsiä purkkikikherneitä)
7 munaa
7 rkl kermaa (tai maitoa tai vettä)
suolaa, mustapippuria
tuoretta timjamia ja persiljaa

Poista kuori chorizoista ja pilko ne renkaiksi. Paista pannussa ilman rasvaa. Lisää perunat sekaan pilkottuna ja paistele hetki käännellen. Lisää sitten kikherneet.

Vatkaa haarukalla munat, kerma, suola, mustapippuri ja hienonnetut yrtit kunnolla sekaisin.

Kaada varovasti chorizo-peruna-kikherneseoksen päälle. Työntele munaseosta reunoilta varovasti lastalla keskellepäin, jotta saat hyytymätöntä munaseosta reunoille. Levy kannattaa pitää suht maltillisella lämmöllä, ettei munakas saa liikaa väriä, ennen kuin se hyytyy sopivasti käännettäväksi.

Kun seos alkaa olla kunnolla hyytynyt, laita pannun kokoinen tai vähän isompi lautanen pannun päälle ja kippaa munakas siihen nurinpäin. Valuta sitten munakas varovasti takaisin pannulle ja paista sitä vielä hetki hyytymättömältä puolelta.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti