perjantai 7. elokuuta 2015

Vadelma-mango smoothie 
Koitmaisten marjojen sesonki on edennyt vadelmiin. Tuoreena marjoissa on parhaiten maku ja vitamiinit tallella, joten niitä kannattaa popsia nyt ihan sellaisenaan ja käyttää jälkiruoissa/leivonnaisissa, mutta kotimaisia puutarhavadelmia kannattaa myös pakastaa talven varalle. Ne pitävät hyvin ryhtinsä pakastettunakin (niitä ei kannata erikseen sulattaa, vaan käyttää suoraan pakastimesta esim. koristeluun. Sulavat hetkessä ja pitävät näin parhaiten muotonsa) ja niitä voi käyttää leivonnaisten ja jälkiruokien koristeena sellaisenaan.

Tämän smoothien voit tehdä tuoreiden vadelmien sijaan myös talvella pakastevadelmista, mutta niiden pitää olla kotimaisia (ulkolaisia pakastevadelmia kun ei saa käyttää ilman parin minuutin kiehautusta, joka tappaa niissä mahdollisesti olevat taudinaiheuttajat). Voit käyttää valmiiksi pakastettuja jäisiä mangopaloja tai pakastaa itse mangoa kuorittuna ja paloiteltuna vastaavan määrän.

VADELMA-MANGO SMOOTHIE (n. 4:lle)

300 g jäisiä mangopaloja (ei siis säilykemangoa!)
300 g kotimaisia vadelmia
2,5 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
1 dl rasvatonta piimää
n. 3 rkl juoksevaa hunajaa/agave -siirappia

Laita jäiset mangopalat ja muut aineet blenderiin tai kulhoon, jossa voit surauttaa ne smoothieksi sauvasekoittimella.

Tarkista paksuus ja makeus mieleiseksesi. Vadelmien makeus vaihtelee aika paljon, joten kannattaa laittaa ensin alle 3 rkl makeutusta, maistaa ja lisätä makeutusta tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti