tiistai 18. elokuuta 2015

Mahtava sunnuntainen Ravintolapäivä

7. kertani Ravintolapäivän pop-up -kahvilan pitäjänä, mieheni avustuksella, oli erittäin onnistunut. SUURIN KIITOS kuuluu kaikille teille ihanille asiakkaille, jotka kävitte kojullamme Kaivopuistossa, Merisatamanrannassa. Erityisen ilahduttavaa on, että niinkin moni teistä on jo nk. vakiasiakkaita, jotka olette käyneet Ravintolapäivän pop-up -kahvilassamme jo monta kertaa.  Ravintolapäivinä ihmisillä tuntuu olevan aina mukava fiilis ja nyt kun ilmakin suosi Ravintolapäivää sekä lämmöllä että auringolla, tuntuu, että hymy oli ihmisillä entistäkin herkemmässä.

Hyvä ilma tuntuu ainakin Kaivopuistossa olevan suoraan verrannollinen myös kävijämääriin. Tällä kertaa oikeastaan suurin osa tuotteista myytiin loppuun, vaikka suht samalla paikalla viime toukokuussa hiukan nihkeämmän ilman vallitessa,  sekä kahvia, Pink Lemonadea että leivonnaisia jäi yli niin paljon, ettei kauheasti tarvinnut ruokaa tehdä alkuviikosta ja naapuritkin saivat osansa leivonnaisista.

Kaupungissa oli Ravintolapäivän lisäksi kaikkea muutakin mielenkiintoista tapahtumaa tarjolla ja turistejakin tuntui olevan kiitettävästi liikkeellä. Ravintolapäivähän on saanut aika paljon julkisuutta ulkomaillakin ja se leviää maailmalla koko ajan lisää. Ja syystäkin, tapahtuma on tosi kiva ja tuo ihmiset yhteen. Hienoa, mitä kaikkea hauskaa Suomessa keksitään.

Myöhästyimme hiukan etukäteen ilmoittamastani aloitusajankohdasta, kun leivonnaisten valikoima, joita haluan leipoa kahvilaamme tuntuu paisuvan kerta kerralta ja silti haluan, että kaikki on mahdollisimman tuoretta. Aamuinen minipizzojen ja munkkirinkilöiden paisto venähti sen verran pitkäksi, ettei päästy lähtemään ihan suunnitellussa aikataulussa. Pahoittelut, mikäli joku etsi pistettämme, ennen meidän paikalle ilmestymistämme. Koitetaan skarpata lähtöajan kanssa seuraavalla kerralla.

Myöhäisestä lähtoajasta johtuen myös tuotteiden esillepano kärsi, kun suurin osa tuotteista jäi suoraan kuljetuslaatikoihin, ennen kuin asiakkaita alkoi tulvia kahvilaamme. Tosin, kai ne samalta maistuivat, oli ne sitten tarjottimella tai kuljetuslaatikoissaan esillä. Itse vain yleensä pidän leivonnaisten kauniisti esillelaitosta, joten toivoakseni asia vaivasi minua itseäni enemmän, kuin kahvilamme asiakkaita.


Aika moni Ravintolapäivän kahvilamme tuotteista oli sellaisia, joita olen joskus aiemminkin leiponut Ravintolapäivän kahvilaamme, mutta esimerkiksi yläkuvassa näkyvät Choco Liquorice Cupcaket olivat sellaisenaan uusi tuote, vaikka esim. niissä käyttämäni lakritsikinuskikastikkeen ohje jo aiemmin blogissani löytyykin. Laittelen lähiaikoina blogiin kuitenkin ainakin näiden cupcakien ohjeen. Mm. Mango-Passion juustokakun ohjeesta en uskalla luvata, että sitä tulee blogiin, kun en ole varma, kirjasinko ylös ainemääriä...

Vaikka Ravintolapäivän kahvilan pyörityksessä on toki myös työtä, on kahvilan pyöritys niin mukavaa, että pieni univaje tai lähtokiire ei tunnu missään enää siinä vaiheessa, kun tavarat saa kannettua autosta tapahtumapaikalle. En silti usko, että samalla kaavalla sitä joka päivä tehdessä, se tuntuisi ihan yhtä hauskalta. Osittain jo ihan sen tähden, että myös jälkityöt on aina hoidettava, kun joku kumma tuppaa aina jättämään keittiön kauheaan kaaokseen Ravintolapäivän aamuna ;).KIITTÄÄ JA KUITTAA TÄLTÄ ERÄÄ :)! 
t. Raili ja "apupoika" Jari

6 kommenttia:

 1. Ooh kuinka paljon ihanan näköisiä herkkuja tarjolla, ootpas ollut ahkera! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minka. Vähän meinaa aina karata mopo käsistä näiden leipomisten kanssa ja sitten tulee ihan älykiire. Mutta kun on niin ihanaa leipoa ja on kiva kun on, mistä valita ;)

   Poista
 2. Voi noiden lakukuppikakkujen ohje olisi kiva saada :) T.Sweety

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sweety! Lakukuppikakkujen ohje on tulossa blogiin lähiaikoina :)

   Poista
 3. Ihan mahtavan näköiset herkut on sulla ollut! Mä maistaisin kaikkia todella mielelläni ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taru :). Sun pitää ehdottomasti itse kanssa osallistua joskus Ravintolapäivään.

   Poista