torstai 15. tammikuuta 2015

Letut mantelimaidosta - gluteenittomat, maidottomat...


Gluteenittomat, maidottomat ja ilman valkoista sokeria olevat letut, jotka maistuvat sekä kookokselle että mantelille. Lisukkeena vaahterasiirappia, pecan -pähkinöitä ja turkkilaista jogurttia. Näillä voi siis herkutella suht hyvällä omallatunnolla. Usein kun teen kotona nk. terveellisempiä herkkuja, perheen makutuomareiden tuomio saattaa olla, että ai, nää on taas jotain terveysherkkuja. Tarkoittaen, ettei ne maistu yhtä hyvältä kuin vastaavat perinteisemmät versiot. Nämä kuitenkin saivat hyväksyvän lausunnon ja näitä olenkin ehtinyt tehdä siksi jo pariin kertaan.

LETUT MANTELIMAIDOSTA

5 dl mantelimaitoa
1 dl kookosjauhoa
1,5 dl mantelijauhoa
4 munaa
1,5 dl riisijauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl agave -siirappia
0,5 tl vaniljajauhetta
2 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen neitsytkookosöljyä

Lisukkeeksi:
Vaahterasiirappia/agave -siirappia
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
pecan-/saksan -pähkinöitä

Mittaa kulhoon mantelimaito ja sekoita siihen kookosjauhot, mantelijauhot ja 4 munaa. Vatkaa aineet sekaisin. Lisää riisijauho, joihin olet sekoittanut leivinjauheen, agave -siirappi, vaniljajauhe sekä rypsiöljy. Vatkaa tasaiseksi.

Kuumenna pannussa hiukan neitsytkookosöljyä. Paista joko pieniä lettuja n. 3 kerrallaan pannussa, annostelemalla taikinaa n. rkl kutakin lettua varten tai sitten hiukan isompia lettuja. Taikina on hiukan murenevampaa kuin tavallinen lettutaikina, mutta siitä pystyy paistamaan kyllä suht isohkoja lettuja, kunhan kääntää ne varovasti.

Letut kannattaa paistaa hiukan alhaisemmassa lämmössä kuin perinteiset letut, jos haluat niistä vaaleita.

Tarjoile letut turkkilaisen/kreikkalaisen jogurtin, vaahtera- tai agavesiirapin ja saksan- tai pecanpähkinöiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kivaa, kiitos tästä reseptistä! Yritin kerran tehdä gluteenittomia mantelijauhopohjaisia lettuja, mutta ne eivät pysyneet pannulla kasassa. Ensi kerralla kokeilen tällä reseptillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Hiukan helpommin hajoavampia nääkin on kuin nk. tavalliset letut, mutta pysyy kuitenkin aika hyvin kasassa, kun munia on sen verran paljon.

      Poista