sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Suklainen sydänsurujen kakku


Sydänsurujen kakku on helppotekoinen kakku, jossa ainekset vain sekoitetaan keskenään, eikä vatkaimia tarvita. Alkuperäisen ohjeen olen joskus vuosia, vuosia sitten löytänyt yhdestä leivontakirjoistani ja sillä reseptillä olen kakkua tehnyt useammankin kerran vuosien varrella. Tällä kertaa hiukan viritin alkuperäistä ohjetta lisäämällä ohjeeseen suklaata ja rommia. Itse asiassa tein tämän kakun jo viime joulun alla, mutta nyt kun kuva tuli koneelta vastaan, laitan ohjeen samantien blogiin.

SUKLAINEN SYDÄNSURUJEN KAKKU

Kuivat aineet:
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta
3 tl espresso -jauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kosteat aineet:
150 g voita, sulatettuna
250 g maitorahkaa
1/2 dl tummaa rommia (voit käyttää alkuperäisen ohjeen tavoin halutessasi rommin sijaan maitoa)
2 kananmunaa

Voitele ja jauhota n. 2 L torvellinen kakkuvuoka kookoshiutaleilla. Jätä odottamaan. Laita uuni lämpenemään 190-asteeseen, kiertoilma 170-asteeseen.

Sulata voi  ja jätä odottamaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kosteat aineet keskenään ja lisää niiden sekaan sulatettu voi. Yhdistä seokset ja sekoita aineet sekaisin. Lusikoi seos kakkuvuokaan.

Paista uunin alatasolla ritilän päällä n.50 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa, tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan  noin 5-10 minuuttia, ennen kuin kumoat kakun vuoasta ulos jäähtymään loppuun.

Kakku on hyvää ja mehevää sellaisenaankin, mutta voit kuorruttaa kakun suklaaganachella halutessasi:

SUKLAAGANACHE
50 g tummaa suklaata
0,5 dl (hiukan vajaa) kuohu-/vispikermaa 

Rouhi suklaa pieneksi. Kuumenna kerma ja kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle. Anna olla hetki ja sekoita tasaiseksi. Jätä hetkeksi jäähtymään. Valuttele kakun päälle ja ripota halutessasi koristeita ganachen päälle.

Saa nähdä, tuleeko tänä vuonna valkea joulu. Tällä hetkellä ei kovin lupaavalta vaikuta, mutta nopeastihan ilmat kyllä muuttuvat. Lauantaina olimme mieheni kanssa joulukonsertissa Johanneksen kirkossa ja samalla reissulla pyörähdimme katsomassa jouluvaloja ja Tuomaan markkinoita. Kyllä ne jouluvalot ovat kauniita pimeyden keskellä. Erityisen kaunis oli Kappeli jouluvaloissaan ja juhlavalaistuksessa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti