lauantai 20. heinäkuuta 2013

Herkkubuffet
 Maistuisiko joku makea herkkubuffetista?

Tarjolla mm. cupcakeseja, kakkua, vaahtokarkkeja, suklaata, ranskanpastilleja jne.
 
Omat haasteensa kuvaukseen aiheutti sekä keinovalo että omien kuvaustaitojen puute. Mutta jostainhan se pitää aloittaa :-). Lainasin poikani kameraa, jota en ollut koskaan aiemmin käyttänyt, joten siihen nähden on melkein ihme, että yleensäkään sain aikaiseksi minkäänlaisia kuvia. 


Cupcakesit olivat "perus" vaniljacupcakes -reseptin mukaan tehtyjä (oma resepti) ja niissä oli tuorejuustolla kevennetty Buttercream -kuorrutus. 

 
Kakussa täytteenä mustikka-valkosuklaamousse (itsetehtyä mustikkahilloa, kermaa, liivatelehtiä, aitoa vaniljasokeria ja sulatettua valkosuklaata), kuorrute marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta (n. 50/50). Itse en henkilökohtaisesti ole minkään kaulittavan kuorrutteen ystävä, koska mielestäni kakuista tulee kovin helposti liian makeita ja lisäksi ainakin osa kuorrutteista on liian hallitsevan makuisia. Merkkikohtaisia eroja toki on paljon, joten kokeilemalla varmaan löytää omat suosikkinsa.

Kakkupohjat tein tällä kertaa Ullan Unelmien kakkupohjan ohjeilla, joista mm. saa helposti ryhtinsä pitävät pohjat. Isompi vuoka on halkaisijaltaan 26 cm ja pienempi 18 cm. Pohjan ja kuorrutteen välissä voikreemi eristämässä kosteutta. Jos syöt kakun samana päivänä, riittää tarttumispinnaksi esim. kerma tai kakun täyte riippuen tietenkin siitä, mitä täyte on. Jos kuorrutat kakun vaalealla kuorrutteella ja kakkupohjasi on esim. suklaa-/kaakaopohja, kannattaa tehdä voikreemi kakkuun, jottei tumma pohja kuulla kuorrutteen alta ikävästi. Koristeet samaa marsipaanin ja sokerimassan seosta kuin kuorrutekin, mutta värjäsin osan vaaleanpunaiseksi geelielintarvikevärillä. Muut kakun koristeet tehty jo edellisenä päivänä, mutta kakun alareunaa kiertävä nauha laitettu tuoreeltaan kakkuun. 


Tässä hiukan erilaisia versioita herkkubuffetista. Niissä kuvissa, joissa kakkukoristeena on tuplasydän, kakku sopisi esimerkiksi kihlajaisiin.


Vastaavasti kun kakusta otti tuplasydän -koristeen pois ja laittoi tilalle fantasiakukan kakun päälle, kakku kävisi hyvin vaikka pienen tytön syntymäpäiville. Lisäksi pöytäliinan värin vaihto muuttaa tunnelmaa rennompaan suuntaan. Viivat kakun päällä tulevat ihan valaistuksen takia, ovat pikkuruusujen varjoja...Pöytäliinan vaihdon lisäksi myös herkkuja hiukan päivitetty tähän pöytään laittamalla tikkareita ja englanninlakuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti