keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Nopea ja helppo rahkaomenapiirakka


Otin piirakasta annospalan pyöreällä muotilla. Lisukkeena paseerattua puneherukkaa raikastamassa annosta sekä punaherukkaterttuja. Vaniljakastike on Flora Vanillaa kevyesti vatkattuna. Piirakka on ihan hyvää sellaisenaan suoraan pelliltä pala leikattuna esim. kahvin kanssa. Tässä siksi annoksena, kun se oli ruoan jälkiruokana.
RAHKAOMENAPIIRAKKA (pellillinen)

Tämä tehdään osissa, ilman vatkaamisia. Sekoita keskenään:

8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
lisää seokseen
250 g rasvasulaa (voita tai margariinia tai juoksevaa kasvirasvaa. Kaikki käy)

Ota erilleen puolet ylläolevasta ja sekoita siihen
1 muna
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia (vaniljajogurttikin käy)

Tämä osa on piirakan pohja, toinen osa alkuperäisestä seoksesta on päälle ripoteltava muruosa.
Lisäksi tarvitset omenahilloa niin paljon, että se riittää levitettäväksi pellilliselle piirakkaa. Sanoisinko noin kolmisen desiä. Katso ohjeesta alempaa, mihin se tulee.

Täyte:

1 prk rahkaa
1,5 dl sokeria (jos omenahillo, jota laitat piirakkaan on makeaa, vähennä tästä sokeria)
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

Sekoita täyteaineet keskenään.

Levitä leivinpaperoidulle pellille ensin piirakan pohja ja pohjan päälle omenahillo. Hillon päälle vastaavasti täyteseos. Koko komeuden päälle ripottelet sitten sivuun ottamasi muruosan tasaisesti.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min., kunnes hiukan ruskistunut ja täyte hyytynyt. Täyte hyytyy vielä hiukan lisää uunista oton ja jäähtymisen seurauksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti