sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Brownie jäätelön kera


Tänään jälkiruoaksi oli brownieta jäätelön kera. Perinteinen kunnon tahmea brownie on omia jälkiruokasuosikkejani. Tällä kertaa lisukkeena oli jäätelöä - nam.



Koristeena oli sulatettua tummaa ja valkoista suklaata, viimeisiä mansikoita omasta pihasta sekä maitohorsman kukkia. Maitohorsman kukat kuuluvat  niihin kukkiin, joita voi syödä, eivätkä ne maistu kovin voimakkaalle. Rikkaruohoille uusi tapa hävittää ne, syö ne pois :-).



Nyt en muista, mistä olen tämän brownie -ohjeen ottanut, mutta tein nämä tällä ohjeella:

BROWNIES

200 g tummaa suklaata
170 g  voita/mielellään suolatonta
320 g ( 3,75 dl) sokeria
130 g (2 dl) vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Kuumenna uuni 170 asteeseen, kiertoilma 150 astetta.

Sulata suklaa voin kanssa joko vesihauteessa tai mikrossa.
Lisää voi-suklaaseokseen sokeri ja sekoita hyvin.
Sitten jauhot sekaan ja kunnon sekoitus. Viimeiseksi lisää kananmunat ja sekoita taikina sileäksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 30 x 20 cm) ja paista uunissa n. 25 minuuttia.Älä ylipaista brownieta, sen on tarkoituskin olla pehmeää. Kannattaa kokeilla n. 15 minuutin kohdalla, miltä brownie vaikuttaa ja paistaa sitten loput minuutit sitä tarkkaillen.

Jos haluat, voit ripotella pinnalle esim. tomusokeria.

Itse ajattelin seuraavalla kerralla kun teen tällä ohjeella, kokeilla sokerin vähentämistä, olivat hyviä, mutta tosi makeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti