tiistai 16. heinäkuuta 2013

Cake popsejaOlen tehnyt cake- ja cookie popseja aiemminkin jokusen kerran, mutta eipähän ole tullut näpsäistyä kuvia niistä.

Tällä kertaa pyysin poikaani napsasemaan muutaman kuvan popseista muistoksi. Osassa popseista on tummaa suklaata kuorrutteena, osassa Candymeltsiä.  Käytin myös joitain aiemmin ylijääneitä sokerimassakoristeita, etteivät ne jää rasiaan pyörimään.

Nämä popsit tein murustetusta sokerikakusta, johon lisäsin hiukan tuorejuustoa sekä itsetehtyä Lemon Curdia. Popsit ovat siinä mielessä näppäriä, että niihin voi käyttää esim. muotokakun teosta ylijääneet kakunpalat.

Varsinaista ohjetta popseihin en yleensä käytäkään, koska ne ovat niin helposti muunneltavissa. Perusidea cake popseissa on yleensä niin, että kakkua murustetaan, jonka sekaan sitten laitetaan esimerkiksi tuorejuustoa tai voita ja vaikka jotain haluttua makuainetta, esim. suklaarouhetta. Lisätään kosteaa ainesta sen verran, että saadaan muotoiltava massa. Halutessaan massan voi jähmettää jääkaapissa tässä vaiheessa tai sitten vasta kun on tehnyt siitä halutun mallisia popseja. Viimeistään tässä vaiheessa ne kannattaa jähmettää jääkaapissa. Kun popsit ovat tarpeeksi jähmettyneet, niihin voi halutessaan laittaa tikut. Kannattaa kastaa tikun pää esim. sulaan suklaaseen tai Candymeltsiin ja työntää tikun pää popsin sisään ja antaa jähmettyä. Näin popsit pysyvät tikussa hyvin paikoillaan, kun ne dippaa kuorrutusaineeseen. Kun ne dippaa kuorrutukseen, sen jälkeen ne voi halutessaan koristella heti ennen kuorrutuksen jähmettymistä joko nonparelleilla tai vastaavilla tai sitten antaa jähmettyä ja koristella kuorrutuksen jähmetyttyä jollain, kuten näissä ylläolevilla Candymeltsillä ja sokerikoristeilla.

Jos et ole aiemmin tehnyt popseja, niin esim. Bakerellan sivuilta löytyy paljon seikkaperäisiä kuvia popsien teosta ja vaikka minkälaisia popseja.

Vinkki 1:

 Minulla ei nyt ollut varsinaisia tikkaritikkuja (joita saa erikoisliikkeistä), mutta käytin popseihin grillitikkuja, jotka leikkasin sopivan mittaiseksi ja käytin niistä sen puolen, jossa ei ole terävää päätä. Toimii hyvin, eikä maksa paljon mitään. Ja ovat myös ekologisempia kuin muoviset...

Vinkki 2:

Erikoisliikkeissä myydään myös popseille telineitä, mutta esim. sokerilla/suolalla tms. täytetty astia toimii ihan hyvin alustana, johon kuorrutetut popsit työntää pystyyn. Jos popsin laittaa esim. lautaselle siinä vaiheessa kun popsi ei ole vielä jähmettynyt, ei niistä saa tasaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti