perjantai 20. joulukuuta 2013

Konjakkisinappi

Meillä joulu ei tunnu joululta ilman itsetehtyä joulusinappia. Tällä ohjeella olen tehnyt konjakkisinappini varmaan ainakin 10 vuotta. Oman perheen  lisäksi annan tätä muutamalle muulle perheelle joulun alla. Sinappi kannattaa tehdä minimissään 2-3 päivää ennen joulua, jotta sen maku ehtii tekeytyä.


RAILIN KONJAKKISINAPPI (n. 4 sinappipurkillista)

1,5 dl sokeria
1,5 dl sinappijauhoa
2 dl kuohukermaa
1 iso muna TAI 2 pientä
1,5 tl väkiviinaetikkaa
(0,75 tl soijakastiketta)
2 rkl konjakkia

Laita kaikki aineet konjakkia lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen n. 5/10 lämmöllä. Kun sinappi sakenee, se on valmista. Kestää jonkun aikaa, eli kärsivällisesti pitää vain jaksaa hämmennellä. Kun sinappi sakeutunut, ota kattila pois levyltä ja sekoita konjakki sinapin joukkoon.

Purkita puhtaiisin purkkeihin ja sulje ne samantien. Kun purkit ovat jäähtyneet, siirrä ne jääkaappiin.

Sinappi on parhaimmillaan vasta muutaman päivän päästä. Säilyy melko pitkään kylmässä.

Jos et pidä vahvasta sinapista, vähennä hiukan sinappijauheen määrää, tällä ohjeellani tulee nimittäin aika tujua sinappia :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti