maanantai 16. joulukuuta 2013

Syötävät joulukuuset

Etsitkö joulukoristeita, joita ei tarvitse säilöä kaapissa tulevia jouluja varten ja jotka ovat ekologisia? Nämä kuuset eivät vie tilaa kaapista eivätkä kasvata roskavuorta, koska voit syödä ne. Nämä ovat vieläpä hyvänmakuisia :).Ohjeen Rice Krispies Treats -massaan olen ottanut Kellogg´sin sivuilta, kun tein ensimmäisen kerran Rice Krispies Treatsejä. Rice Krispies Treatsistä on moneksi, nyt keksin tehdä tällaisia joulukuusia, joita voi antaa pikkulahjoiksi tai käyttää syötävänä koristeena sellaisenaan tai esim. leivonnaisten/jälkiruoan kanssa. Nämä pysyvät pystyssä ilman tukea ja ovat kevyitä, joten käyttökohteita on useita...

SYÖTÄVÄT JOULUKUUSET  (massa painellaan n. 34 x 23 cm kokoiseen suorakaiteen malliseen vuokaan. Kuusia tulee monta, määrä riippuu kuusien koosta)

3 rkl voita
n. 40 vaahtokarkkia
6 cupia (1 cup=2,5 dl) Rice Krispies -muroja
Pieni määrä vihreää geeli-/pastaelintarvikeväriä

Laita voi ja vaahtokarkit laakeaan pannuun ja sulata tasaiseksi massaksi suht alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Värjää massa elintarvikeväreillä lisäämällä vihreä väri voi-vaahtokarkkiseokseen, kun se on sulanut. Kaada isoon kulhoon ja mittaa sekaan Rice Krispies -murot. Sekoita tasaiseksi. Seos on tarttuvaa!

Voitele leivinpaperi kevyesti ja vuoraa sillä suorakaiteen mallinen vuoka. Minulla vuoan koko oli 34X23 cm, ja siitä tuli mielestäni sopivan paksuinen levy tästä. Painele massa tiiviisti vuokaan kostutetuin käsin tai kostutetulla lusikalla. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi kuusiksi, eli leikkaa levystä kolmioita, jotka kapenevat jyrkästi huippua kohden. Tee esimerkiksi useamman kokoisia kuusia eri käyttötarkoitusta varten.

Koristele kuuset mieleiseksesi. Minä sulatin keltaista Candy Meltsiä mikrossa pienessä Minigrip -pussissa ja pursotin sulalla meltsillä latvatähdet sekä köynnökset. Painoin vielä köynnöksiin ennen niiden jähmettymistä koristeeksi Meiran sirkusrakeita (näitä löysin Prismasta mauste-/kakkutarvikkeista) joulupalloiksi. Candy Melts jähmettyy nopeasti, joten kannattaa koristella 1-2 kuusta kerrallaan. Voit käyttää köynnöksiin myös hyvin pikeeriä/tomusokerikuorrutusta tai sulatettua suklaata.Nämä säilyvät huoneenlämmössä suljetussa rasiassa ainakin viikon. Varmaan kauemminkin, mutta en ole testannut pidempää säilytystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti