tiistai 10. joulukuuta 2013

Pancakes ja vaahterasiirappivoita

Näin pätkän yhdestä ohjelmasta, jossa näytettiin vaahterasiirapin valmistusta ja tehtiin kuohkeita pancakeseja vaahterasiirappivoin ja vaahterasiirapin kanssa. Näytti niin hyvältä, että ne jäi kummittelemaan mieleen, joten näitähän oli pakko kokeilla :).

Asiaa netin ihmeellisestä maailmasta tutkailtuani löysin paljon sentyylisiä pannukakkuohjeita. Tämä ei ole 1/1 - ohje minkään kanssa, vaan useamman ohjeen ja kommentin yhdistelmästä muokattu oma versioni.

PANCAKES (n. 15 kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
3 rkl sokeria

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Laita keltuaiset jauho-leivinjauheseoksen kanssa samaan kulhoon ja valkuaiset eri kulhoon, jossa voit vatkata ne.

Jätä valkuaiset hetkeksi odottamaan ja lisää maito samaan kulhoon, jossa sinulla on jauhoseos ja keltuaiset. Sekoita ne kunnolla sekaisin.

Jos haluat päästä helpolla valkuaisten vaahdottamisessa, käytä sähkövatkainta. Käsin vatkatenkin onnistuu, mutta vaatii hiukan enemmän aikaa. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä alkaa muodostua valkoista vaahtoa ja lisää sitten suola ja sokeri. Vatkaa vielä niin kauan, että saat kunnon marengin aikaiseksi, eli marenki pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Lisää marengista vähän alle puolet jauho-keltuais-maito seokseen ja nostele nuolijalla sekaisin. Lisää loput marengista ja nostele varovasti sekaisin välttäen liian voimakasta sekoitusta, ettei marenki laske. Valmis pannukakkutaikina on melko paksua, suurinpiirtein löysähkön kermavaahdon paksuista.

Kuumenna pienehkö pannu ja lisää siihen nokare voita. Minulla induktio -liedellä 5/10 oli sopiva lämpötila pannukakkujen paistamiseen. Paista yksi pannukakku kerrallaan ensin toiselta puolelta, käännä ja paista myös toinen puoli. Pesaise pannua tarvittaessa välillä. Lisää voita joka kerta ennen taikinan laittoa.  Laitoin pannukakkutaikinaa kauhallisen kerrallaan pannuun, jolloin sain pannukakuistani noin 12 cm halkaisijaltaan. Nämä kannattaa paistaa hiukan alhaisemmassa lämmössä kuin suomalaiset vastineensa, koska taikina on paksumpi. Näin ne ehtivät kypsyä, eikä niistä tule liian tummia. Paistoin n. 2 minuuttia per puoli.

Syö lämpimänä, jolloin pannukakkujen kuohkeus on parhaimmillaan. Herkun täydentää vaahterasiirappi ja vaahterasiirappivoi. Minä otin pakastimesta raikastukseksi vähän kotimaisia vadelmia myös.


Useimmiten Maple Butter tehdään kuumentamalla ensin vaahterasiirappia tiettyyn lämpötilaan ja sitten siihen lisätään voi ja annetaan hiukan jäähtyä. Sitten vatkataan tooooodella kauan. Tämä oikotie onneen -tyylinen vaahterasiirappivoin ohje on Maple Syrup Producers/Maple Butter -ohje.

VAAHTERASIIRAPPIVOI
1/2 cup voita, huoneenlämpöistä
1/4 cup vaahterasiirappia

Vatkaa sähkövatkaimella kunnolla sekaisin, kunnes saat kuohkeaa vaahterasiirappivoita.

Vaahterasiirappivoita jäi yli, eli ehkä tähän pancakes -määrään puolittaisin vaahterasiirappivoin määrän...

Näitä pannukakkuja tehdään meillä varmaan toistekin, maistuivat hyvin kaikille :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti