lauantai 21. joulukuuta 2013

Suklaakuutiot - tuhtia, mutta ihanaa!

Suklaahirmun unelmaherkku, joka suorastaan sulaa suussa. Tässä siis ihana herkkulahja suklaanystäville. Tämä on tuhtia ja makeaa, mutta todella hyvää, eli muista jättää itsellesikin muutama pala herkutteluun. Tämä on myös nopea ja helppo tehdä, mutta sen pitää ehtiä jähmettyä ennen paloittelua pari tuntia jääkaapissa.

Tähän herkkuun sain idean, kun tein pari päivää sitten kaakaotikkuja. Olin tähän ensimmäiseen koe-erääni niin tyytyväinen, että ei tarvinnut alkaa tekemään uusia koe-eriä. Jos pidät Rocky Roadista, tätä kannattaa ehdottomasti tehdä. Tämä on rakenteeltaan pehmeää, kun vastaavasti Rocky Road on kovempaa.

SUKLAAKUUTIOT (n. 60 palaa)

1 prk/397 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
200 g tummaa suklaata, 74 %:sta
200 g maitosuklaata
25 g voita
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl pistaasipähkinöitä (kuorittuja)
1 dl suolattuja ja paahdettuja cashew -pähkinöitä
2 dl vaahtokarkkeja

Vuoraa noin 20x20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.

Paloittele isot vaahtokarkit puoliksi esim. saksilla. Jos käytät pieniä vaahtiksia, ne voi laittaa kokonaisena. Suosittelen kuitenkin isojen käyttämistä, koska ne ovat mielestäni parempia rakenteeltaan tähän herkkuun.

Paloittele tai rouhi suklaat mikronkestävään kulhoon ja laita voi samaan kulhoon. Kuumenna mikrossa puoliteholla erissä, kunnes suklaat sulavat. Varo ylikuumentamasta, ettei suklaan rakenne kärsi. Eli kokeile aina välillä, onko suklaa suurinpiirtein sulanut. Hieman sulamattomia paloja voi olla vielä, kun otat sen pois. Sekoittele tasaiseksi. Minun mikrollani puoliteholla kesti 2 minuuttia.

Lisää suklaa-voiseokseen kondensoitu maito ja sekoita ne keskenään. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos vuokaan ja tasoita se. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

Oman makusi mukaan voit halutessasi vaihdella hiukan "sattumia", joita laitat  sekaan. Mutta tämä on mielestäni niin makeaa, että jotain suolaistakin siinä on kuitenkin hyvä olla joukossa.

Leikkaa jähmettynyt suklaalevy haluamasi kokoisiin paloihin terävällä veitsellä.

Säilytä suklaakutiot jääkaapissa. Suklaa on kiinteää, mutta mukavan pehmeää koostumukseltaan heti jääkaapista otettuakin. Kannattaa antaa tätä herkkua jollekin muullekin, koska muuten tälle käy helposti niin, että se tulee yllättävän nopeasti syötyä omankin perheen voimin. Nimimerkillä - kokemusta on :).


2 kommenttia: