maanantai 21. joulukuuta 2015

Helpot ripustettavat joulupallosetPainaako joulukiire päälle vai onko luppoaikaa ennen aattoa? Mikäli aikaa riittää, ehtii vielä hyvin askartelemaan helppoja joulukoristeita. Samalla, kun askartelin blogissa jo aiemmin näkyneitä joulukortteja, surauttelin ompelukoneella myös tällaisia ripustettavia pehmopallosia, joita voi laittaa kuuseen tai vaikka lahjapakettiin.

Tällaisia joulukoristeita olisi saanut olla joulukuusessa sinäkin jouluna, kun vielä asuin vanhempieni luona ja kissani päätti rysäyttää kuusen nurin. Sillä kerralla kuusessa valitettavasti sattui pääosin olemaan  isovanhemmilta perittyjä aivan upeita lasisia joulupalloja. No, arvaat varmaan, mitä niille tuossa rytäkässä kävi..

RIPUSTETTAVAT JOULUPALLOSET (n. 20 kpl)

Eurokankaasta löytyi myös tämä joulukangas (kuten kuusikortteja varten ostamani kangaskin), jossa on erikuvioisia ja -värisiä joulupalloja. Toki joku muukin kangas käy, josta leikkaat kaksi samankokosta ympyrää aina yhtä pallosta varten.

0,5 m joulupallokankaasta saat n. 20 kpl joulupallosta

Lisäksi tarvitset:

Täytevanua pallosien täytteeksi
Valitsemaasi ripustusnarua
Mielellään ompelukoneen
Neulan ja lankaa aukkokohdan käsinompelua varten


Leikkaa joulupallot irti kankaasta niin, että jätät ihan pienen kaistaleen taustakankaasta pallon reunoihin. Kun ompelet ja täytät pallon, jää tuo kankaan taustaosa käänettäessä saumavaroiksi.

Ota kaksi samankuvioista irtileikkaamaasi palloa ja aseta ne vastakkain kuviopuoli toisiaan vasten seläkkäin, jolloin ulospäin on molemmin puolin kankaan nurjja puoli. Surauta pallosen reunoilta koneella, mutta jätä pieni aukko palloon, josta sujautat kohta täytevanua sekä ripustuslenkin, ennen kuin ompelet pallosen loppuun kiinni käsin.

Leikkaa ripustuslenkkiä varten valitsemastasi narusta lenkki. Jätä naru hiukan pidemmäksi, jotta siitä jää hyvin pallon sisälle narua. Käännä pallonen ympäri, jolloin saat kuviopuolen ulospäin. Työnnä aukosta haluamasi määrä täytevanua sekä ripustuslenkin päät. Ompele pallon aukko käsin kiinni, jolloin ripustuslenkki kiinnittyy samalla.

Vaikka järki sanoo, että jouluaatto on muutaman päivän päästä, ei sitä meinaa silti oikein tajuta, kun ulkona on reilusti lämpöasteita, eikä lumesta ja pakkasesta ole ollut tietoakaan vielä tänä talvena. Saa nähdä tuleeko tänä talvena nk. kunnon talvea ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti