tiistai 1. joulukuuta 2015

Kylmäsavulohitäytteiset rieskarullatRieskarullat ovat helppoja ja nopeatekoisia pikkusuolaisia tarjottavia, joiden makumaailmaa voit vaihdella omien mieltymysten mukaan. Ne ovat myös siitä näppäriä, että ne voivat odotella valmiina jääkaapissa tarjoilua.

Tein rieskarullia veljeni yrityksen sidosryhmätilaisuuteen, kahdella eri täytteellä, hänen toiveestaan. Näihin kylmäsavulohitäytteisiin rieskarulliin käytin Kurkelan tilan Kaurarieskasia, jotka ovat pieniä neliönmallisia rieskoja ja mukavan pehmeitä rullattavia. Raastettu sitruunankuori täytteessä antaa rulliin mukavan sitruunaisen säväyksen.

KYLMÄSAVULOHITÄYTTEISET RIESKARULLAT (72 kpl)

2 pkt Kurkelan tilan Kaurarieskasia (á 12kpl)

Täyte:
300 g kylmäsavulohifileitä
1 pkt Créme Bonjour ruohosipulituorejuustoa
3/4 ruukkutilliä
1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
mustapippuria myllystä pari pyöräytystä

Lisäksi:
cocktail -tikkuja
foliota

Laita kaikki täyteaineet monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä ja hienonna pulssitoiminnolla tai konetta aina hetki käyttäen aineet hienommaksi. Älä hienonna kuitenkaan ihan sileäksi, vaan anna seoksen jäädä hiukan rouheaksi.

Voitele kukin rieskoista vajaalla ruokalusikallisella täytettä, rullaa tiukalle rullalle ja rullaa jokainen rulla yksittäin foliosuikaleeseen. Laita jääkaappiin tekeytymään.


Leikkaa jokaisesta rullasta 3 pientä rieskarullapalaa, tarvittaessa päädyistä pieni siivu pois leikaten, jotta saat rullista tasaisia. Rullat voi tehdä tähän asti valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä, kunhan ne säilyttää tiiviisti esim. foliolla peitettynä jääkaapissa, etteivät ne kuivahda. Jos tarjoat ne tekopäivänä, niiden on hyvä kuitenkin vetäytyä ja tiivistyä jääkaapissa minimissään pari tuntia ennen leikkuuta.

Tarjolle asetettaessa, paina jokaisen rullan keskelle cocktail -tikku. Voit toki tikuttaa rullat valmiiksikin, mutta silloin ne tarvitsevat hiukan enemmän tilaa jääkaapissa, koska niistä tulee korkeampia. Ja silloin olisi hyvä olla esim. tiivis rasia, johon saat rullat tikkuineen pystyyn ja tiiviin kannen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti