tiistai 22. joulukuuta 2015

Pari silliohjetta - Glögi- ja limettisilliJoulun kalapöytään on kiva tehdä itse pari nopeaa silliä. Sillien tekeytyminen kestää vuorokauden, joten jouluaatoksi ehtii vielä saada valmista. Toinen näistä on etikkaliemipohjainen kirkas silli, toinen Créme Fraîche pohjainen. Glögisillissä on nimensä mukaisesti glögiä etikkaliemessä väriä ja makua antamassa ja limettisillissä vastaavasti limenmehua raikkautta tuomassa.

Kun käytät kevytsillifileitä sillien tekoon, nämä tekee nopeasti, kun kevytsillifilettä ei tarvitse juurikaan liotella. Jos tykkäät melko runsassuolaisesta sillistä, jätä sillifileiden liotus kokonaan pois.

GLÖGISILLI (1 purkki)

2 kevytsillifilettä
kylmää vettä liotukseen

1 pieni punasipuli/1/2 isosta
2 dl glögiä
3 laakerinlehteä
4 rkl etikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl rosépippureita
6 maustepippuria

Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi.

Liota sillifileitä noin 15 minuuttia kylmässä vedessä. Valuta ja taputtele kuivaksi. Leikkaa sillifileet saksilla/veitsellä annospaloiksi ja kerrosta punasipulin kanssa suoraan lasipurkkiin.

Kuumenna kattilassa kiehuvaksi glögi, laakerinlehdet, etikka,sokeri, vesi ja rosé- sekä maustepippurit. Ota pois lämmöltä, anna jäähtyä haaleaksi ja kaada silli- ja punasipulipalojen kanssa samaan purkkiin. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen syöntiä.

LIMETTISILLI (1 purkki)

2 kevyssillifilettä
kylmää vettä liotukseen

1/2 pienestä sipulista
1 pienen limen mehu
1 rkl sokeria
1 dl tilliä
mustapippuria myllystä n. 7 pyöräytystä
1 prk/200 g Créme Fraîchea

Liota sillifileitä noin 15 minuuttia kylmässä vedessä. Valuta ja taputtele kuivaksi. Leikkaa sillifileet saksilla/veitsellä annospaloiksi.

Sekoita Créme Fraîchen sekaan pilkottu sipuli, limen mehu, sokeri, hienonnettu tilli ja mustapippuri. Sekoita seos sillipaloihin ja purkita silli lasipurkkiin. Anna tekeytyä vuorokauden ennen nautiskelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti