Kun käytät kevytsillifileitä sillien tekoon, nämä tekee nopeasti, kun kevytsillifilettä ei tarvitse juurikaan liotella. Jos tykkäät melko runsassuolaisesta sillistä, jätä sillifileiden liotus kokonaan pois.
GLÖGISILLI (1 purkki)
2 kevytsillifilettä
kylmää vettä liotukseen
1 pieni punasipuli/1/2 isosta
2 dl glögiä
3 laakerinlehteä4 rkl etikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl rosépippureita
6 maustepippuria
Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi.
Liota sillifileitä noin 15 minuuttia kylmässä vedessä. Valuta ja taputtele kuivaksi. Leikkaa sillifileet saksilla/veitsellä annospaloiksi ja kerrosta punasipulin kanssa suoraan lasipurkkiin.
Kuumenna kattilassa kiehuvaksi glögi, laakerinlehdet, etikka,sokeri, vesi ja rosé- sekä maustepippurit. Ota pois lämmöltä, anna jäähtyä haaleaksi ja kaada silli- ja punasipulipalojen kanssa samaan purkkiin. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen syöntiä.
LIMETTISILLI (1 purkki)
2 kevyssillifilettä
kylmää vettä liotukseen
1/2 pienestä sipulista
1 pienen limen mehu
1 rkl sokeria
1 dl tilliä
mustapippuria myllystä n. 7 pyöräytystä
1 prk/200 g Créme Fraîchea
Liota sillifileitä noin 15 minuuttia kylmässä vedessä. Valuta ja taputtele kuivaksi. Leikkaa sillifileet saksilla/veitsellä annospaloiksi.
Sekoita Créme Fraîchen sekaan pilkottu sipuli, limen mehu, sokeri, hienonnettu tilli ja mustapippuri. Sekoita seos sillipaloihin ja purkita silli lasipurkkiin. Anna tekeytyä vuorokauden ennen nautiskelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti