sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Herkkusuiden helppo joulusuklaaHelppoa, nopeaa ja herkullista! Melkoisen hyvä kolminaisuus, eikö? Ja tuohon voi vielä lisätä, että tämän joulusuklaan voi tehdä jokusen päivää etukäteen jääkaappiin valmiiksi ennen joulua. 2013 jouluksi tein näitä suklaakuutioita ensimmäisen kerran ja näistä tuli samantien meidän vakijouluherkkuja, siksi nostan nyt uudestaan tämän ohjeen esiin. Näistä saa kivoja pieniä herkkulahjoja, kun ne pakkaa kauniiseen kulhoon tai rasiaan,

Tänä vuonna kokeilin vaihtaa hiukan noita "sattumia" suklaan sekaan ja laitoin allaolevan ohjeen pistaasipähkinöiden, vaahtokarkkien ja kuivattujen karpalojen sijaan sekaan 1,5 dl piparminttukarkkirouhetta (karkkikepeistä rouhittuna) ja 1,5 dl Mini Smarties -rakeita ja lisäsin 1 tl piparminttuaromia seokseen. Hyvää oli näilläkin sattumilla, mutta pidän vielä enemmän tästä allaolevan ohjeen ja kuvan versiosta, jossa on vaahtokarkkeja. Mutta noita sattumia kannattaa tosiaan laittaa ihan oman maun mukaan.


SUKLAAKUUTIOT (n. 60 palaa)

1 prk/397 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
200 g tummaa suklaata, 74 %:sta
200 g maitosuklaata
25 g voita
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl pistaasipähkinöitä (kuorittuja)
1 dl suolattuja ja paahdettuja cashew -pähkinöitä
2 dl vaahtokarkkeja

Vuoraa noin 20x20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.

Paloittele isot vaahtokarkit puoliksi esim. saksilla. Jos käytät pieniä vaahtiksia, ne voi laittaa kokonaisena. Suosittelen kuitenkin isojen käyttämistä, koska ne ovat mielestäni parempia rakenteeltaan tähän herkkuun.

Paloittele tai rouhi suklaat mikronkestävään kulhoon ja laita voi samaan kulhoon. Kuumenna mikrossa puoliteholla erissä, kunnes suklaat sulavat. Varo ylikuumentamasta, ettei suklaan rakenne kärsi. Eli kokeile aina välillä, onko suklaa suurinpiirtein sulanut. Hieman sulamattomia paloja voi olla vielä, kun otat sen pois. Sekoittele tasaiseksi. Minun mikrollani puoliteholla kesti 2 minuuttia.

Lisää suklaa-voiseokseen kondensoitu maito ja sekoita ne keskenään. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos vuokaan ja tasoita se. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

Oman makusi mukaan voit halutessasi vaihdella hiukan "sattumia", joita laitat  sekaan. Mutta tämä on mielestäni niin makeaa, että jotain suolaistakin siinä on kuitenkin hyvä olla joukossa.

Leikkaa jähmettynyt suklaalevy haluamasi kokoisiin paloihin terävällä veitsellä.

Säilytä suklaakutiot jääkaapissa. Suklaa on kiinteää, mutta mukavan pehmeää koostumukseltaan heti jääkaapista otettuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti