lauantai 5. huhtikuuta 2014

Nopeat suklaapaistokset


Nämä suklaapaistokset pyöräyttää hyvin nopeasti jälkiruoaksi. Itse suklaapaistos ei ole kovin makea, joten kaveriksi käy hyvin jäätelö tai esim. makeutettu Mascarponevaahto (Mascarponea ja kermaa n. 50/50, vatkattuna ja hiukan makeutettuna). Makutäydennykseksi meillä jäätelön lisäksi päätyi vielä jäätelön päälle aikaisemmin erästä suklaakakkua varten tekemäni suolakaramellikastike. Tai oikeastaan tuosta ylijääneestä karamellikastikkeesta ja parista ylijäämäkeltuaisesta tämä koko jälkiruokaidea lähti minulla liikkeelle. Yritän aina hyödyntää mahdolliset aiemmista tekeleistä ylijääneet ainesosat seuraavia kokkauksia tehdessä.


Allaolevilla ainesosilla suklaapaistokset ovat astetta terveellisempiä kuin tavallisilla jauhoilla ja sokerilla sekä suklaalla ja lisäksi gluteenittomia. Kookospalmusokerin tilalla voit kuitenkin halutessasi käyttää fariinisokeria ja kaurajauhon tilalla jotain muuta jauhoa. Käyttämäni tumma suklaa on kaakaopitoisuudeltaan korkea, 74 %:sta, joten siinä on paljon antioksidantteja. Se on sen tähden myös melko bitteriä. Jos haluat tarjota nämä paistokset ilman lisukkeita, käytä hiukan miedompaa suklaata tai makeuta niitä vähän enemmän.

NOPEAT SUKLAAPAISTOKSET (6 pientä annosvuokaa, isompiin vuokiin 4 annosvuokaa)

100 g tummaa suklaata, 74%
4 rkl voita
2 munaa
2 keltuaista
3,5 rkl kookospalmusokeria
3 rkl kaurajauhoa

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen, kiertoilma 170-asteeseen. Voitele kevyesti annosvuoat rasvalla.

Sulata suklaa ja voi mikrossa puoliteholla n. 1,5 minuuttia. Varo ylikuumentamasta suklaaseosta, ettei suklaan rakenne kärsi. Jätä hetkeksi jäähtymään.

Vatkaa munia, keltuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää kaurajauhot sekaan esim. nuolijalla tai lusikalla.

Lisää suklaa-voiseos ja sekoita kaikki vielä sekaisin nuolijalla/lusikalla.

Annostele annosvuokien puoliväliin seosta ja paista uunin keskitasolla 190-asteessa, kiertoilma 170-asteessa n. 10 minuuttia, kunnes paistos alkaa kypsymään reunoista, mutta on kuitenkin keskeltä vielä löysähköä. Minulla kesti kuudessa pienessä annosvuoassa kiertoilmalla vain 8,5 minuuttia. Varo ylikypsentämästä paistoksia, eli niiden on tarkoitus jäädä keskeltä mutakakkumaiseksi.

Tarjoile lämpimänä valitsemiesi lisukkeiden kanssa. Kotimaiset vadelmat esimerkiksi kävisivät ihanasti suklaan ja jäätelön kanssa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti