sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Suklainen maustettu kaakao

 
 

Kylmällä ilmalla kupillinen herkkukaakaota lämmittää ihanasti. Näissä kaakaoissa on melko vahva suklaan maku, joka tulee pääosin suklaasta, mutta sitä vahvistaa vielä makeuttamaton kaakao ja maun täydentää ruokosokeri. Suklainen kaakao on hyvää sellaisenaan, mutta kaakaota on helppo varioida omaan makuun sopivaksi lisäämällä vielä jotain ekstramakua. Tässä inspiraatioksi joitakin vaihtoehtoja, joissa pohjana on sama suklainen kaakao. Kokeile joitain näistä tai viritä oma suosikkimakusi. Jos olet lempeän maitosuklaan ystävä, etkä halua suht voimakasta makua kaakaoosi, voit vaihtaa koko tai osan suklaasta maitosuklaaksi.


SUKLAINEN KANELIKAAKAO (5 DL/ 2 KUPPIA)

5 dl kevytmaitoa
100 g tummaa suklaata (n. 50 %:sta)
1 rkl ruokosokeria
1 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaota (Fazer/Van Houten tms.)
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljajauhetta/1,5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
1 dl vispi-/kuohukermaa
1 tl tomusokeria
ripaus kaakaota/raastettua suklaata
1 kanelitanko

Laita kattilaan maito, paloiteltu suklaa, ruokosokeri, kaakao ja kaneli. Anna kuumentua maltillisella lämmölä, silloin tällöin käsivispilällä sekoitellen. Lisää lopuksi vielä vanilja ja vatkaa kaakao tasaiseksi. Kaada laseihin/kuppeihin.

Vatkaa kerma ja tomusokeri keskenään vaahdoksi sähkövatkaimella. Siirrä kermavaahto pursotuspussiin/tukevaan pakastepussiin, jossa on tähtitylla ja pursota kaakaomukeihin kaakaon pinnalle kaunis ruusuke. Ripauta päälle vielä kaakaota siivilän läpi tai raasta suklaata päälle. Laita molempiin kuppeihin kanelitanko "lusikaksi" ja lisämaun antajaksi.

Kaikki allaolevat kaakaot tehdään samalla tavalla vain mahdollista lisämakua/koristelua vaihtaen. Niissä kaakaoissa, joiden sekaan laitetaan rommia/konjakkia/likööriä, alkoholi kannattaa lisätä vasta kuumennuksen lopuksi, ellet sitten erityisesti halua, että alkoholi palaa pois ja antaa vain maun kaakaoon.


SUKLAINEN PIPARMINTTUKAAKAO (5 DL/ 2 KUPPIA)

5 dl kevytmaitoa
100 g tummaa suklaata (n. 50 %:sta)
1 rkl ruokosokeria
1 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaota (Fazer/Van Houten tms.)
1 tippa piparminttuaromia

Koristeeksi:
1 dl vispi-/kuohukermaa
1 tl tomusokeria
ripaus kaakaota/raastettua suklaata
1 piparminttukarkkikeppi 


SUKLAINEN ROMMIKAAKAO (5 DL/ 2 KUPPIA)

5 dl kevytmaitoa
100 g tummaa suklaata (n. 50 %:sta)
1 rkl ruokosokeria
1 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaota (Fazer/Van Houten tms.)
4 rkl tummaa hyvälaatuista rommia

Koristeeksi:
1 dl vispi-/kuohukermaa
1 tl tomusokeria
ripaus kaakaota/raastettua suklaata


SUKLAINEN APPELSIINIKAAKAO (5 DL/ 2 KUPPIA)

5 dl kevytmaitoa
100 g tummaa suklaata (n. 50 %:sta)
1 rkl ruokosokeria
1 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaota (Fazer/Van Houten tms.)
3 rkl Grand Marnier -likööriä (tai muuta appelsiinilikööriä)

Koristeeksi:
1 dl vispi-/kuohukermaa
1 tl tomusokeria
ripaus kaakaota/raastettua suklaata
hiukan raastettua (luomu)appelsiininkuorta


SUKLAINEN KONJAKKIKAAKAO (5 DL/ 2 KUPPIA)

5 dl kevytmaitoa
100 g tummaa suklaata (n. 50 %:sta)
1 rkl ruokosokeria
1 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaota (Fazer/Van Houten tms.)
4 rkl konjakkia

Koristeeksi:
1 dl vispi-/kuohukermaa
1 tl tomusokeria
ripaus kaakaota/raastettua suklaata

Tätä listaa voisi jatkaa pitkällekin, mutta kuten jo aiemmin mainitsin, tämä onkin lähinnä vain inspiraatiolistaksi, eli virittele itse omat suosikkimakusi.

Sytytä kynttilä palamaan ja käperry lämmin herkkukaakao kourassa lämpöisen huovan alle. Kylmä ja pimeä saa kummasti kyytiä.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Miny. Kaamoksen keskellä hyvä kaakao lämmittää kaikin puolin :).

      Poista
  2. Nam mitä luksuskaakaoita, kuinka noista nyt sitten osaa valita..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei osaa valita, täytyy tehdä useampi kaakao tai vaikka heittää kolikkoa :).

      Poista