tiistai 24. maaliskuuta 2015

Valkosuklaapannacotta mangohyytelöllä



Etsitkö helppoa jälkiruokaohjetta pääsiäiseksi? Tämä pannacotta on nopea ja helppotekoinen, kun sen hyydyttämiseen käyttää hyytelösokeri Multia (joka hyydyttää myös maitopohjaiset jälkiruoat),  liivatelehtien sijaan. Hillo-marmeladisokerilla vastaavasti tekaisee nopeasti kauniin mangohyytelön pannacotan pintaan, makua ja väriä antamaan. Pannacotan pitää kuitenkin ehtiä hyytyä kunnolla ennen tarjoilua, mutta sen voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.

VALKOSUKLAAPANNACOTTA (4:lle)

3 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
0,5 tl vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
1 dl hyytelösokeri Multia (EI siis tavallista hyytelösokeria)
50 g valkosuklaata

Mangohyytelö:
150 g mangokuutioita (pakastettuja mangokuutiota tai tuoretta mangoa)
1 dl vettä
0,5 dl hillo-marmeladisokeria

Valkosuklaapannacotta:
Sekoita ainekset kattilassa valkosuklaata lukuunottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 1/2 minuuttia.

Ota pois lämmöltä ja sekoita paloiteltu valkosuklaa sekaan. Kaada annoskulhoihin ja anna hyytyä tunnin, ennen kuin lisäät mangohyytelön niiden päälle.

Mangohyytelö:
Hienonna mango soseeksi blenderissä/sauvasekoittimella. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua hetki, nosta pois lämmöltä ja anna jäähtyä hetkisen.

Lusikoi mangohyytelöä varovasti pannacotan pinnalle ja laita pannacotat uudestaan kylmään hyytymään loppuun, minimissään tunniksi.

Jos haluat esivalmistella jälkiruoan edellisenä päivänä, pannacotan voi tehdä valmiiksi, mutta mangohyytelön tekisin vasta tarjoilupäivänä, jotta se olisi mahdollisimman tuore ja raikas.


4 kommenttia:

  1. Onpas tosiaan kivan keväistä. :) Valkosuklaapannacotta on kyllä hyvää, nam!

    VastaaPoista
  2. Niinpä :). Nopeaa, helppoa ja hyvää. Ei hassumpi yhtälö.

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniit annokset ja varmana on hyvää :) Itse en ole tehnyt pannacottaa koskaan, mutta kiinnostusta olisi. Pitäisi joku kerta tehdä ja mango on varmasti oiva kaveri kermaiselle pannacotalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :). Yllättävää, ettet ole koskaan tehnyt pannacottaa. Tosin leivot niin paljon, että makea puoli on muutenkin hyvin kunnossa ;). Tämä ohje on erityisen helpolle pannacotalle, useimmitenhan se hyydytetään liivatteilla. On se silloinkin toki helppo ja hyvä jälkiruoka.

      Poista