tiistai 5. toukokuuta 2015

Paahdetut kurpitsansiemenet ja kikherneet


Kaipaatko kisakatsomoon jotain naposteltavaa? Näitä pikkusuolaisia voi napsia suht hyvällä omalla tunnolla, koska sekä kurpitsansiemenet että kikherneet ovat terveellisiä. Kuorettomat kurpitsansiemenet on nopea paahtaa pannussa, mtta kikherneiden paahtamiseen menee huomattavasti kauemmin aikaa, joten ne valmistetaan uunissa. Paahdetut kurpitsansiemenet ovat hyviä myös salaatissa, mutta silloin ne voi kuivapaahtaa pannulla, ilman öljyä ja suolaa, jolloin ne ovat vieläkin terveellisempiä.

PAAHDETUT KURPITSANSIEMENET (n. 3 dl)

3 dl kuorettomia kurpitsansiemeniä
1/4 tl oliiviöljyä
Himalajan vuorisuolaa maun mukaan

Laita pannulle kurpitsansiement, öljy ja suolaa. Paahda kurpitsansiemeniä keskilämmöllä pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat paahtuneet sopivasti makusi mukaan. Aikaa siihen ei mene kuin pari minuuttia. Siemenet palavat melko helposti, joten ole tarkkana niiden kanssa.

Kaada lautaselle jäähtymään.

UUNIPAAHDETUT KIKHERNEET

1 tölkki/purkki suolaliemeen säilöttyjä kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
n. 1/2 rkl himalajan vuorisuolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, kiertoilma 180 asteeseen.

Jos et muuten ole vielä kerennyt kokeilla, mitä saa aikaiseksi kikhernepurkin liemestä, niin kurkkaapa blogipostaukseni tuosta maailmalla kovasti kohutusta liemestä eli  Aquafabasta, täältä.

Valuta kikherneet siivilässä. Anna niiden olla siivilässä jonkun aikaa, jotta suurin osa nesteestä valuu pois.

Levitä pellille leivinpaperi ja sen päälle talouspaperia. Kaada kikherneet paperien päälle ja painele talouspaperilla kikherneiden päältä, jotta saat kikherneet mahdollisimman kuivaksi. Ota sitten niiden alta talouspaperit pois. Lisää öly, suola ja savupaprika ja sekoita ne hyvin kikherneisiin.

Paahda kikherneitä uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, välillä niitä käännellen, jotta ne paahtuvat mahdollisimman tasaisesti. Kikherneet saavat paahtua rapeiksi asti. Minulla kesti kiertoilmalla 180 asteessa tasan 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti