sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kirsikkahilloke


Tämä kirsikkahilloke käy ihanasti esimerkiksi juustokakun kanssa. Tein tämän valmiiksi jääkaappiin kolme päivää ennen vieraiden tuloa. Sieltä se oli näppärä ottaa suoraan purkista juustokakun päälle. Kauhean pitkää säilytystä en hillokkeelle suosittele, mutta jokusen päivää ainakin säilyy siis hyvin jääkaapissa. Koostumus oli juuri tavoittelemani, eli sopivasti valuvaa, eikä liian hillomaista, melko maltillisella sokerimäärällä. Jäätelöannokseen tai brownien kanssa tämä hilloke sopisi myös varmasti erinomaisesti.

KIRSIKKAHILLOKE (n. 4 dl)

800 g kirsikoita
1,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Pese ja valuta kirsikat siivilässä. Puolita kirsikat ja poista niistä kivet.

Laita kirsikat kattilaan ja keittele niitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät ja niistä alkaa erottua kunnolla nestettä.

Lisää keskenään sekoitettu sokeri ja maissitärkkelys. Sekoittele koko ajan ja keitä pari minuuttia, kunnes hilloke sakenee.

Säilyy jääkaapissa jokusen päivän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti