tiistai 15. syyskuuta 2015

Lingonberry Curd

Lingonberry Curd

Lingonberry Curd

Lingonberry Curd

Lemon- ja Lime Curdit ovat curdeista tutuimpia, mutta curdia voi tehdä muistakin marjoista/hedelmistä. Esimerkiksi puolukasta saa pyöräytettyä nopeasti Lingonberry Curdia, joka sopii monien leivonnaisten täytteeksi tai maistuu vaikka Sconesien kanssa iltateellä (itse jätin tuosta linkin skonssien ohjeesta tällä kertaa unikonsiemenet pois, muuten ohje 1:1).

LINGONBERRY CURD (n. 3 dl)

4 dl puolukoita
1 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g voita, kuutioina

Mittaa puolukat korkeahkoon kulhoon, jossa voit surauttaa ne sauvasekoittimella hienoksi. Kun olet hienontanut puolukat, laita ne kattilaan, lisää tomusokeri ja kananmunat ja anna seoksen kuumentua kiehumispisteeseen, koko ajan sekoitellen. Keittele seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee ja paksunee.

Ota sitten kattila pois lämmöltä ja lisää seokseen kuutioitu voi. Sekoittele, kunnes voi sulaa seokseen.
Purkita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Puolukkatahna säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

4 kommenttia:

  1. Ihanan oloinen ohje :) Voisin kuvitella tuon curdin sopivan suklaakakkuun hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :). Näin minäkin oletan, että voisi toimia esim. suklaakakussa hyvin.

      Poista
  2. Ihanaa! Tämä testiin. Sitruunaversiota oonkin jo monet kerrat tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Koska olen suuren suuri sitruunan ystävä, ei tämä sentään Lemon Curdin tasolle yllä minun makupaletissani, mutta ihan hyvää tämäkin. Kääretortun täytteenä vaniljarahkan kanssa tämä mm. toimi tosi hyvin, varmaan myös täytekakussa olisi hyvää, ehkä macaronsien täytteenä jne.

      Poista