torstai 26. marraskuuta 2015

Lime Curd

 
 

Blogistani löytyy aiemmin ainakin Lemon Curdin ja Lingonberry Curdin ohjeet. Tässä niiden seuraksi Lime Curd, joka sopii hyvin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Jos pidät Lemon Curdista, tämäkin varmaan uppoaa sinulle. Kokeile tätä esimerkiksi  täytekakun täytteeksi, kääretorttuun, juustokakkuun, pikkuleipien täytteeksi jne. Ja tietysti myös paahtoleivän/sconesien päälle sipaistuna. Tällä kertaa tein tämän curdin lusikkaleipien täytteeksi. Lusikkaleipien ohjeenkin voisin laittaa lähiaikoina blogiin.

LIME CURD (n. 2,5 dl)

1 dl limenmehua=n. 2:n limen mehu
2:n limen raastettu kuori
1,5 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 L-kokoista kananmunaa

80 g voita, kuutioina

Pese limet hyvin. Mittaa kattilaan limenmehu ja raastettu kuori, tomusokeri, maissitärkkelys ja kananmunat. Sekoita kaikki kunnolla sekaisin. Kuumenna seosta kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen, kunnes seos alkaa selkeästi sakenemaan.

Ota pois lämmöltä ja sekoita voi sekaan. Sekoita, kunnes kaikki voi on sulanut ja sekoittunut. Purkita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

VINKKI: Curd kannattaa tehdä hyvissä ajoin valmiiksi esim. keksien täytteeksi käytettäessä, koska sen rakenne on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä. Steriloidussa purkissa curd säilyy jääkaapissa noin 1,5 viikkoa.

7 kommenttia:

  1. Tämänkin ohjeen nappaan! Lemon curdia oon tehnyt monet kerrat, ja ihan lempparia. Puolukkainen ja tämä otettu sulta merkille :) kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura kommentistasi :). Curdit on tosiaan mukavan monikäyttöisiä ja siitä kivoja, että säilyvät jonkun aikaa jääkaapissa. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. OI mikä herkku, joskus tein myös itse, mutta viime aikoina olen tyytynyt kaupan tarjontaan, voisi olla aika ryhdistäytyä. Olipa kiva kun kävit Tyrniä ja tyrskyjä -blogissani, niin löysin tänne, paljon kivoja ohjeita ja ihania kuvia. Mukavaa viikonloppua :).

    VastaaPoista
  3. OI mikä herkku, joskus tein myös itse, mutta viime aikoina olen tyytynyt kaupan tarjontaan, voisi olla aika ryhdistäytyä. Olipa kiva kun kävit Tyrniä ja tyrskyjä -blogissani, niin löysin tänne, paljon kivoja ohjeita ja ihania kuvia. Mukavaa viikonloppua :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIitos Sarppu :). Kaupan tarjonnassa on se hyvä puoli, että se säilyy huomattavasti pidempään. Tosin nää curdit on niin helppotekoisia, että turhaanhan niitä jääkaapissa säilyttelee pidempään ;). Kuin myös, hyvät viikonloput :).

      Poista
  4. Tämä resepti täytyy ottaa talteen. Olen tehnyt useilla eri ohjeilla curdeja, mutta mikään niistä ei ole ollut niin hyvä, että olisin laittanut talteen (suurin osa ulkomaisilta sivuilta). Ehkäpä tästä tulee luotto-ohjeeni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ainakin todella helppo ohje. Makujahan on niin monenlaisia, että kokeilemalla löytää itselleen mieleisimmät ohjeet.

      Poista