keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Choco-Marshmallow Cookies




Tuntuu kuin oltaisiin jo pitkällä kesässä, kun nyt on ollut niin ihania lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Kyllä kelpaa. Nyt pitää nauttia näistä ilmoista, kun koskaan ei tiedä, milloin on seuraavan kerran taas kaunista ilmaa. Lupailin kirjoittaa blogiin ohjeita meidän Ravintolapäivän pop-up kahvilassamme olleista leivonnaisista siltä osin, kun niiden reseptiä ei blogista vielä löydy. Tässä nyt ensimmäiseksi Choco-Marshmallow cookie -ohje. Näissä on suklaata sekä sulatettuna että paloina taikinassa ja suklaan makua vahvistamaan lisäsin taikinaan vielä tummaa kaakaojauhetta. Taikinassa on myös reilusti minivaahtokarkkeja.

CHOCO-MARSHMALLOW COOKIES (n. 18 kpl)

160 g sulatettua voita
150 g tummaa suklaata (n. 45 % kaakaopitoisuus), rouhittuna
90 g fariinisokeria
60 g sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta/2,5 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
1 muna + 1 keltuainen (L-kokoisia munia)
1,5 dl (60 g) kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)
220 g vehnäjauhoja
1,5 tl  maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl minivaahtokarkkeja

Ennen paistoa:
1 kpl minivaahtokarkkeja per cookie

Sulata voi ja jätä se hetkeksi odottamaan.

Rouhi suklaa ja sulata siitä puolet mikrossa tai levyllä vesihauteessa. Toinen puolisko suklaasta sekoitetaan rouheena taikinan sekaan.

Sekoita voisula + sokerit, vanilja ja siirappi taikinakulhossa. Lisää muna + keltuainen ja sekoita ne rasva-sokeriseokseen. Lisää vielä suklaasula.

Sekoita kaakao, jauhot, maissitärkkelys, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi sekaan suklaapalat ja sekoita ne taikinan sekaan.

Laita taikina kylmään noin 1-2 tunniksi. Voit tehdä taikinan myös jo pari päivää aiemmin jääkaappiin valmiiksi. Ota taikina ennen paistoa noin 10:ksi minuutiksi lämpenemään.

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen.

Nostele leivinpaperoiduille pelleille cookie -kauhalla tai ruokalusikalla n. 18 kpl taikinapalloja. Paina taikinapallot litteämmiksi ja paina jokaiseen cookieen 1 minivaahtokarkki.

Paista uunin keskitasolla 175-asteessa pelti kerrallaan, kiertoilmalla molemmat pellit kerrallaan 155-asteessa noin 10 minuuttia. Minä paistoin näitä omaan makuuni sopivaksi kiertoilmalla 155-asteessa 11,5 minuuttia. Cookiesit ovat uunista otettaessa vielä hyvin pehmeitä, mutta ne kypsyvät vielä hiukan uunista oton jälkeen. Jos pidät pehmeistä cookieseista, älä siis ylipaista niitä.

Anna cookiesien olla pellillä noin 5 minuuttia paiston jälkeen, ja nosta cookiesit 5-10 minuutin päästä ritilälle jäähtymään loppuun.

Paistoajalla voit säädellä cookiesien rapeutta. Jos pidät melko pehmeistä cookieseista, paista vähemmän aikaa, vastaavasti jos pidät rapeista, paista pidempään. Säilytä ylijääneet cookiet ilmatiiviissä rasiassa.

Tänä vuonna on ilmeisesti tulossa hyvä omenavuosi. Näinköhän mekin saataisiin meidän kääpiöomenapuista enemmän satoa kuin viime vuonna, jolloin saimme kokonaista yhden omenan :). Omenapuun kukat on kyllä kauniita, mutta niiden kukinta ei kauaa kestä, varsinkaan tällaisina kuumina, aurinkoisina päivinä. Tämä allaoleva kuva on meidän omasta puusta.



Ja tämä kukkameri vastaavasti kuuluu naapurin omenapuulle. Sain toissavuonna naapuriltani suuren määrän tämän Valkeakuulaan omppuja, joista tein ihanaa omenasosetta. Viimeiset omenasoseet käytettiin vasta tällä viikolla, vaikka esim. puuron päällä sosetta on syöty purkki jos toinenkin ja myös leivontaan olen sosetta käyttänyt. Viime vuonna puussa ei ollut kuin muutama kukka ja 2-3 omenaa. Tänä vuonna näyttäisi todella lupaavalta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti