keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Pop-Tarts




Hyvää helmikuun 1. päivää. Pikkuhiljaa alkaa kevätkuukaudetkin lähestyä. Nytkin valoisaa aikaa on jo huomattavasti enemmän kuin kuukausi sitten, joten kohta saa ruveta suunnittelemaan puutarhan kasvukautta jo ihan tosissaan. Siemenostoksilla meinaa kyllä helposti mopo karata käsistä, kun olisi kiva kokeilla kasvattaa vähän kaikenlaista.

Olet varmaan ainakin joskus maistanut Kellogsin Pop-Tartseja. Nämä itsetehdyt Pop-Tartsit ovat saaneet tietenkin innoituksensa niistä, vaikka näiden resepti onkin omaa käsialaa. Nykyäänhän Pop-Tartseja saa Suomestakin, mutta aikoinaan niihin törmäsi ensimmäistä kertaa reissussa. Kuten alkuperäisetkin Pop-Tartsit, nämä voi halutessaan lämmittää joko leivänpaahtimessa tai mikrossa. Testasin, että kuorrutus kestää ihan hyvin leivänpaahtimessakin. Tosin eivät nämä kyllä kaivanneet tuota lämmitystä makunsa puolesta. Pop-Tartsien ostosta on jo aika kauan aikaa, mutta mielestäni nämä itsetehdyt ovat kyllä alkuperäisiä parempia.

POP-TARTS (n. 8 kpl)

Taikina:
1,5 dl täysjyväohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tomusokeria
100 g voita
25 g maitorahkaa

Täyte:
Vadelmahilloa/-marmeladia vajaa tl per Pop-Tarts
1 vaahtis leikattuna 3-4 osaan (kiekoksi) per Pop-Tarts

Kuorrutus+koristelu:
1 valkuainen (L-kokoisesta munasta)
pieni tilkka valkoviinietikkaa
2,5 dl tomusokeria
n. 1/2 tl luontaista vadelma-aromia
hiukan pinkkiä pastaväriä

Strösseleitä

Taikina:
Laita monitoimikoneeseen jauhot, paloiksi leikattu voi, maitorahka sekä tomusokeri ja käytä hetki, jotta aineet menevät sekaisin ja siitä tulee ryynimäistä. Lisää sitten kananmuna ja käytä sen aikaa, että taikinasta alkaa muodostua pallo. Jos teet taikinan käsin, nypi voi ja maitorahka jauho-tomusokeriseokseen ja lisää sitten kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina pakastepussiin/tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

Ota taikina jääkaapista ja kauli taikina leivinpaperoidulla työtasolla ohueksi levyksi. Ota levystä neliön tai suorakaiteen mallisella muotilla paloja, kuten tekisit piparkakkuja.  Käytä tarvittaessa hiukan vehnäjauhoja apuna. 


Yhteen Pop-Tartsiin tarvitset kaksi leikattua neliötä, toinen pohjaksi, toinen kanneksi. Levitä toisen neliön keskelle lähes koko pituudelta marmeladia ja vaahtokarkkeja. Nosta toinen neliö päälle ja painele reunat kiinni haarukalla, kuten tekisit pasteijaa. Voit tarvittaessa hiukan muotoilla käsin. Leivinpaperoi pelti ja nosta pellille sitä mukaa, kun saat tehtyä yhden valmiiksi. Toista samoin koko taikinan kanssa. Kun olet tehnyt kaikki, pistele Pop-Tartseja melko tiheään haarukalla. Laita kylmään n. 15 min.


Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen, kiertoilma 170-asteeseen. Paista keskitasolla n. 14 minuuttia.

Vedä leivinpaperin kanssa ritilälle hetkeksi jäähtymän. Voit kuorruttaa vielä lämpimänä.


Kuorrutus+koristelu:
Laita kulhoon, jossa voit vatkata sähkövatkaimella, valkuainen ja vatkaa sitä hetki sähkövatkaimella, ensin hiljaisella nopeudella ja sitten nopeutta nostaen. Lisää valkoviinietikka ja suurin osa tomusokerista ja vatkaa kuohkeaksi. valkoiseksi marengiksi. Lisää lopuksi vadelma-aromi ja hiukan pinkkiä pastaväriä ja sekoita tasaiseksi.

Levitä Pop-Tartsin pintaan kuorrutetta esimerkiksi veitsen avulla ja ripottele heti strösseleitä pintaan. Anna jähmettyä hetki.

VINKIT:

Jos haluat tehdä useamman makuisia Pop-Tartseja, tässä muutama täytevaihtoehto:

Mikäli teet eri makuja ja haluat kuorrutteen eriväriseksi ja erimakuiseksi eri makuisiin Pop-Tartseihin, jaa kuorrutus useampaan osaan ja värjää ja myös mausta halutessasi osat erikseen. Itse maustoin pinkin vadelma-aromilla, mutta valkoisen ja vihreän jätin maustamatta.


Vihreä/Omena-Salted Caramel Sauce: Pehmitä pannulla pienessä voimäärässä ohuita omenasiivuja, jotka maustat kanelilla.

Täytä Pop-Tarts latomalla omenasiivuja toiselle puoliskolle ja valuttamalla Salted Caramel Saucea omenasiivujen päälle

Valkoinen/Mustikka-Marshmallow: Vaihda vadelmahillo mustikkahilloon. Tee muuten samoin kuin vadelmaversio

- Pohjataikinan voit tehdä pari päivää aiemmin jääkaappiin valmiiksi
- Jos Pop-Tartseja jää yli, säilytä ne huoneenlämmössä peitettynä. Säilyvät hyvin minimissään 1-2 päivää. Meillä ne eivät säilyneet kuin yhden päivän teon jälkeen kun ne syötiin. Siksi en uskalla luvata pidempää säilyvyysaikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti