sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän sydänleivokset




Nämä melko helppotekoiset sydänleivokset sopivat hyvin ystävänpäivään, mutta maistuvat tietty milloin tahansa kun kaipaat pientä herkkua. Leivokset voi tehdä hyvin edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa. Minä koristelin omat leivokseni melko yksinkertaisesti, mutta koristelun mukaan näistä saa tarvittaessa hyvinkin näyttäviä. Erilaiset syötävät kukat tai marjat ja lehtikulta olisivat esimerkiksi kauniita koristelussa. 

Ystävänpäivän juhlinta on viime vuosina Suomessakin yleistynyt. Mitä mieltä sinä olet siitä? Onko kiva asia vai ei ja juhlitaanko teillä ystävänpäivää jotenkin erityisesti? Meidän perheessä ystävänpäivänä ainakin herkutellaan yleensä jollain teemaan sopivalla. Pahoin pelkään, ettei näitä leivoksia kuitenkaan riitä tiistaille asti. Leivontaa minulla on kuitenkin tiedossa tänään ja huomenna, kun tuttuni pyysi minua leipomaan yrityksensä avajaisiin herkkuja. Avajaiset ovat ystävänpäivänä, joten hän toivoi vaaleanpunaisia leivonnaisia, marenkeja ja minicupcakeja. Täytyy varmaan tehdä jokunen ylimääräinen, jotta omallekin perheelle jää samalla herkkuja :).

SYDÄNLEIVOKSET (n. 10 kpl) 

Kosteat aineet:
1 kananmuna
1 dl (rypsi)öljyä
1,25 dl piimää
1 tl punaista pastaväriä

Kuivat aineet:
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljajauhetta
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1,5 rkl kaakaota (makeuttamatonta leivontakaakaota)
1 tl Espresso -jauhetta

Lopuksi:
1 tl valkoviinietikkaa
0,75 tl ruokasoodaa

Täyte+koristelu:
35 g voita, huoneenlämpöistä
0,8 dl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta
80 g Mascarponea
Hiukan pinkkiä pastaväriä
(vaaleanpunaisia sokerihelmiä)

Kuorrutus:
200 g vaaleanpunaisia Candy Meltsejä
(rypsi)öljyä tarpeen mukaan

Sydänleivokset:
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen. Voitele sydämenmalliset annosvuoat tai vastaavat valmiiksi.

Sekoita kulhossa keskenään kosteat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Yhdistä seokset.

Mittaa lasiin ruokasooda ja valkoviinietikka, sekoita keskenään ja yhdistä taikinaseokseen.

Annostele taikina vuokiin noin puoliväliin asti ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta ritilälle jäähtymään noin 5 minuutiksi ja kumoa sen jälkeen leivonnaiset ritilälle jäähtymään loppuun.

Täyte+koristelu:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella kulhossa. Lisää tomusokeri ja vatkaa taas kuohkeaksi. Lisää loput aineet ja vatkaa vielä tasaiseksi. Siirrä kuorrutus purostuspussiin, johon olet virittänyt tähtityllan

Täyttö+koristelu:
Tasoita tarvittaessa sydänleivosten pinta. Leikkaa leivokset puoliksi. Pursota hiukan kuorrutusta toiselle puoliskolle ja levitä veitsellä tasaiseksi kerrokseksi. Paina toinen puolisko päälle. Toista samoin kaikkien leivosten kanssa. Nosta täytetyt leivokset ritilälle, jonka alla on leivinpaperi.

Sulata Candy Meltsit sopivassa laakeahkossa kulhossa mikrossa puoliteholla pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen tai kulhossa vesihauteessa. Kun Candy Meltsit ovat sulaneet tasaiseksi, lisää tarvittaessa sekaan hiukan (rypsi)öljyä, jotta saat Candy Melts sulasta helposti levittyvää. Itse lisäsin noin teelusikallisen öljyä, kunnes seos oli sopivan juoksevaa.

Dippaa/valuta lusikalla leivosten päälle Candy Melts -sulaa niin, että sitä tulee reunoille ja päälle joka puolelle. Lyö ritilää pari kertaa kevyesti pöytään, kun olet kuorruttanut leivoksen, jotta pinta tasoittuu kauniisti. Toista samoin kaikkien leivosten kanssa. Lämmitä tarvittaessa Candy Meltsiä lisää, mikäli se alkaa jähmettyä liikaa. Laita hetkeksi leivokset kylmään, jotta kuorrutus jähmettyy.

Pursota jokaisen leivoksen päälle kuorrutuksesta koriste ja paina koristeen keskelle halutessasi sokerihelmi.

VINKIT:
- Leivokset voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä kokonaan valmiiksi ja säilyttää ne ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa

- Jos sinulla ei ole sydämen mallisia vuokia ja haluat leivoksista kuitenkin sydämen mallisia, paista taikina uunipellillä ja ota kypsästä pohjasta sydämenmallisella piparkakkumuotilla kuvioita

- Samasta taikinasta ja kuorrutuksesta voit leipoa myös cupcakeja. Silloin kuorrutuksen aineet kannattaa tuplata, jotta saat tarpeeksi kuorrutusta cupcakeihin

- Candy Meltsin sijaan voit käyttää kuorrutuksessa sulatettua valkosuklaata, jonka värjäät pastaväreillä vaaleanpunaiseksi (lisää suklaan sekaan noin teelusikallinen voita). Valkosuklaa on usein aika kellertävää, joten kannattaa lisätä myös hiukan valkoista pastaväriä, jotta saat kuorrutuksesta kauniin väristä. 


Viime vuoden  ystävänpäiväpostauksesta löytyy nämä koristellut keksit ja ystävänpäivään sopiviin muihinkin leivonnaisiin linkkejä.

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ 💕



2 kommenttia:

  1. Tosi kauniita leivoksia! Hyvää ystävänpäivää sinulle ♥

    VastaaPoista