sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ravintolapäivän tunnelmia

Eilen vietettiin Ravintolapäivää ajoittain viileähkössä ja kuurosateisessa ilmassa.  Ravintolapäivä on syntyvuodestaan 2011 kasvanut koko ajan suuremmaksi tapahtumaksi, ollen nykyään maailman suurin ruokafestivaali, jota vietetään neljä kertaa vuodessa. Jos ei tietäisi, ei ehkä äkkipäältään uskoisi, että tapahtuman syntyjuuret ovat Suomessa. Ravintolapäivän aikana tuhannet ihmiset ympäri maailmaa voivat perustaa ravintolan yhden päivän ajaksi. Me olimme mieheni kanssa yksi tuosta joukosta. Tämä oli jo meidän 6.s kertamme, kun osallistumme Ravintolapäivään pop-up kahvilamme pystyttäen.


Kokemus on aina ollut todella mukava ja kojulla käy ihania ihmisiä, osa uusia tuttavuuksia, osa jo aiemmista Ravintolapäivistä tuttuja nk. kanta-asiakkaita. Lämmittää sydäntä ja mieltä, kun kuulee, että nimenomaan meidän kojullemme on suunnattu varta vasten. SUURI KIITOS kaikille kävijöille!

Ainoa asia, mikä jäi hiukan harmittamaan eilisen osalta oli se, että osa kojulle tulleista asiakkaista jäi ilman kaipaamaansa suklaakakkua. Tällä kertaa se olikin kojumme nk. hittituote, joka myytiin loppuun melko nopeasti. Uskaltaako tätä viime elokuuksi kehitettyä leivonnaista enää jättää valikoimasta poiskaan...? Kun laittaa samaan kakkuun reilusti suklaata, voita, tuoreita marjoja... vaikeahan tuosta yhdistelmästä on huonoa saada aikaseksikaan. Jos reseptiä kaipailet, se löytyy jo aiemmin blogistani Ravintolapäivän suklaakakut, täältä. Tässä kakun nro 4 (ja samalla viimeisen kakun) päälle juuri menossa raidallisia minimarenkeja koristeeksi, ennen loppusilausta, eli tuoreita mintunlehdyköitä.
Raidallisten lakritsimarenkien ohjeen löydät täältä. Nuo ylemmässä kuvassa olevat punavalkoraidalliset marengit ovat vadelmamarenkeja, joita saat, kun jätät lakritsimarengin ohjeesta pois lakritsijuuren ja laitat sen tilalle luontaista vadelma-aromia noin 2 tl. Väriksi sitten mustan tilalle tietenkin punaista, minulla näissä rosan väristä pasta- eli geelimäistä elintarvikeväriä.

Tällä kertaa tein tarjolle myös Mini Cupcakeseja, kaikki samoissa mauissa kuin isoveljensäkin: PB Lover, Salted Caramel (ohje täällä) ja Berry Dream. Tässä kuvassa sulassa sovussa iso- ja pikkuveljet.


Auringon paistaessa huomasi, miten sää vaikuttaa ihmisten liikkumiseen.  Auringon paistaessa kojulla oli ihan hyvin asiakkaita, pöydän ääressä kahvittelijoita ja välillä jopa pientä jonontynkää, mutta heti kun hiukan sateli, Kaivari tuntui tyhjentyneen kuin taikasauvan iskusta. Jso ilma olisi ollut tällainen koko ajan, ihmisiä olisi ollut varmasti enemmän liikkeellä.


 Hyvä esimerkki siitä, miten sade vaikuttaa myös eri tuotteiden menekkiin, oli viime elokuun suosituin tuote Pink Lemonade. Se loppui elokuussa alta aikayksikön, joten tällä kertaa olin tehnyt sitä puolet enemmän, mutta sitä menikin vain murto-osa, koska suurin osa halusi jotain lämmintä juotavaa. No nytpä täällä sitten nesteytetään itseämme tuolla ylimäärällä. Muuten meillä ei juurikaan sokeria sisältäviä juomia harrasteta, kun tuota sokeria tulee syötyä enemmän kuin tarpeeksi leivonnaisten muodossa. Pakkohan niitä omia viritelmiä on maistaa, ennen kuin julkaisee blogiin ohjeita. Eikös se ole oikeanlaista laadunvalvontaa?


 Myös näitä rapeita riisimuroherkkuja eli Rice Krispies Treatsejä on ollut aiemminkin kojullamme. Näin herkkujen leipojan vinkkelistä mukavia tarjottavia, ne kun voi tehdä pari päivää aiemmin, eikä vasta Ravintolapäivää edeltävänä päivänä tai Ravintolapäivän aamuna.


Ohjeet jo aiemmin blogissa Blueberry Cheesecake Pies/Mustikka-juustokakku piiraisiin että Lime tartaletteihin/Key Lime Pies.


Ilman apukäsiä kahvilan pitäminen olisi melko hankalaa, joten suuri kiitos taas myös miehelleni Jarille panostuksesta vaimon harrastukseen!


Toivottavasti tavataan taas tulevina Ravintolapäivinä :). Aurinkoista alkukesää kaikille toivottaen,

CT4U/Raili ja "apupoika" Jari


P.S. Tänään on näköjään Kansainvälinen leivontapäivä - World Baking Day. Vaikka leivontaa rakastankin, jätän leivonnan tällä kertaa väliin, koska meillä on noita eilisiä leivonnaisia syötäväksi ihan riittävästi. Vai...pitäisikö kuitenkin pyöräyttää pojan (kylläkin jo aikuinen) huomisille synttäreille synttärikakku ;).

-Raili


6 kommenttia:

 1. Voi että! Ihanan näköinen teltta ja herkut teillä on ollut :) Pieni sään epävakaisuus ei haittaa, kun tunnelma on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Totta, kunhan nyt ei sentään ihan kaatosade yllätä. Ja yllättävänkin hyvät ilmat Ravintolapäivinä on yleensä ollut, välillä jopa loistava. Ihania kuppikakkuja näytti teillä olleen tarjolla eilen :)

   Poista
 2. Mahtavat on herkut teillä ollut! Tuo suklaakakku näyttää kyllä melko syntiseltä :) Ihanaa, kun mieskin tykkää tulla mukaan ja auttaa noin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru :). Niin, suklaakakku sisältää melko paljon suklaata ja voita, mutta vähän jauhoja, joten kai se aika syntistä on. Niinpä, tosin miestä sai ekalle kerralle hiukan houkutella mukaan, mutta sen jälkeen on lähtenyt mielellään mukaan. Yksin ei tuosta oikein tulisi mitään, paitsi tietenkin jos esim. kotipihalla pyörittäisi Ravintolapäivänä kahvilaansa. Asutaan niin syrjässä, että ei taitaisi riittää asiakkaita...

   Poista
 3. Ihania herkkuja! :) Ja tosi söpöjä marenkeja myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marenki Unelmia :). Nimestä päätellen sinultakin löytyy marenkiherkkuja. Täytyypä tulla vastavierailulle pikapuoliin.

   Poista