sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Chocolate Mini Cakes - Suklaa minikakut

Perinteisen täytekakun sijaan on joskus kiva tarjota minikakkuja, jolloin jokainen vieras saa kokonaisen kakun. Näissä mehevä suklainen pohja yhdistyy Dulche de Lechen makuiseen täytteeseen/kuorrutukseen ja herkun kruunaa ja raikastaa kotimainen vadelma sekä täytteeseen ja kuorrutteeseen sekoitettu Dulche de Leche, jota pursotetaan vielä raidoiksi minikakun päälle. Minä ristin nämä minikakuiksi, mutta kulkisivat ne yhtä hyvin leivoksen nimellä, miten niitä nyt kukin haluaa nimittää.




 Kakkupohjat paistetaan kahdella n. 30x40 cm kokoisella suorakaiteen muotoisella pellillä, josta otetaan pyöreällä noin 6 senttiä halkaisijaltaan olevalla muotilla/lasilla kakkupohjat. Kakkupohjista jää hiukan hukkapaloja yli. Niistä voit tehdä esim. Cake Popseja tai punssirullia tai kerrosjälkiruoan laseihin. Jos vieraita/syöjiä on vähemmän,  tee vain puolikas annos taikinasta, jolloin paistat minikakut yhdellä pellillä ja saat minikakkuja yhteensä noin 8 kpl.

CHOCOLATE MINI CAKES - SUKLAA MINIKAKUT (2 x 30x40 cm suorakaiteen mallinen vuoka, valmiita minikakkuja n. 17 KPL n. 6 cm halkaisijaltaan olevia kakkuja)

Kakkupohjat:
400 g tummaa suklaata (70 %), sulatettuna
400 g voita, huoneenlämpöistä
6 dl ruokosokeria
8 kananmunaa
4 tl espresso -jauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl makeuttamatonta kaakaota (Fazer/Van Houten tai vastaava)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl turkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista, kuitenkin paksua jogurttia)

Kuorrutus/täyte:
4 dl vispikermaa
1 prk/250 g Mascarponea
4 rkl Dulche de Lecheä=kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
1 rkl tomusokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
3 rkl Dulche de Lecheä
Kotimaisia (pakaste)vadelmia
Mintun/sitruunamelissan lehtiä

Kakkupohjat:

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen. Vuoraa kaksi suorakaiteen mallista uunipeltiä, jotka ovat kooltaan n. 30x40 cm. Voitele leivinpaperit kevyesti.

Paloittele suklaa pienehköön astiaan ja sulata se mikrossa puoliteholla pari-kolme minuuttia. Jätä odottamaan.

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella voi ja ruokosokeri vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet, eli jauhot, kaakao, espresso -jauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja vanilja keskenään.
Laita ruokalusikallinen jauhoseosta muanvaahtoon ja lisää kaksi kananmunaa. Vatkaa se kunnolla sekaisin. Lisää taas lusikallinen jauhoseosta ja kaksi munaa vatkaten. Toista sama, kunnes kaikki kahdeksan munaa on lisätty. 

Lisää sitten loppu jauhoseoksesta ja jogurtti ja nostele ne seokseen sekaisin nuolijalla. Lisää viimeiseksi sulatettu suklaa ja nostele se myös seokseen nuolijalla.

Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja koita tasoittaa ne mahdollisimman tasaiseksi, jotta kakkupohjista tulee tasakorkuisia. Paista uunissa mielellään kiertoilmalla kahdessa tasossa n. 30 minuuttia. Perinteisellä uunilla paistettaessa uunipeltien paikkaa pitää välillä vaihtaa. Minulla sopiva paistoaika oli kiertoilmalla 155-asteessa 25 minuuttia. Kakun keskusta saa vielä hiukan hyllyä, kun otat ne uunista. Nosta kakkupohjat vuokineen ritilälle jäähtymään. Ne loppukypsyvät vielä hiukan uunista oton jälkeen ja kiinteytyvät jäähtyessään. Anna kakkupohjien jäähtyä kokonaan paistovuoassaan mielellään seuraavaan päivään (peitä vaikka foliolla tai kakkukuvulla, kun kakku on jäähtynyt), ennen kuin leikkaat siitä pohjat.

Dulche de leche -kerma + koristelu:

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella tai yleiskoneen kulhossa vispikerma, mascarpone, Dulche de leche, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe keskenään vaahdoksi. Lusikoi seos pursotuspussiin/tukevaan pakastepussiin, johon olet virittänyt suljetun tähtityllan.

Paina muffinsipaperi litteäksi ja nosta sen päälle yksi pyöreäksi leikkaamasi kakkupohja, pursota täytettä väliin ja paina toinen kakkupohja päälle. Toista samoin kaikkien pohjien kanssa. Pursota sitten kakun päälle samaa kuorrutusta ja koristele vielä Dulche de Lechellä, jonka pursotat minikakkujen päälle pienestä pakastepussista, jonka kulmaan olet leikannut pienen reiän. Voit tarvittaessa hiukan lämmittää Dulche de Lecheä mikrossa, jolloin saat sen hiukan juoksevammaksi.

Kruunaa kakku vielä kotimaisella vadelmalla sekä mintun- tai sitruunamelissan lehdellä.

Vaikka näissä on hiukan näpräämistä, niin loppujen lopuksi itse minikakkujen kasaus on nopeahkoa, koska kakkuja ei tarvitse kostuttaa ja täyte sekä kuorrutus vain pursotetaan nopeasti kakkuihin.

Näitä minikakkuja minulla oli myös Ravintolapäivän kahvilassa tarjolla. Säilytä ylijääneet minikakut jääkaapissa.

6 kommenttia:

  1. Tosi ihania! Tuota Dulche de leche-kermaa pitäisi ehdottomasti kokeilla. Ihanan näköisiä pikkuherkkuja ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :). Suklaakakut isona tai pienenä taitavat aina olla niitä suosituimpia leivonnaisia. Nämä loppuivat aika nopeasti Ravintolapäivänkin kahvilassa.

      Poista
  2. Nämä olivat ehkä parhaita leivonnaisia, mitä olen koskaan syönyt (ravintolapäivässä). Kiitos vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ihana kuulla, näin ylistävä kommentti oli oikea harmaan päivän pelastus :).

      Poista
  3. Ravintolapäivän jäljiltä tulin itsekin tänne katsomaan, joko ohje löytyy. Nämä olivat kerrassaan mahtavia! :)

    VastaaPoista