maanantai 17. marraskuuta 2014

Ravintolapäivänä Ruttopuistossa kahvilaa pyörittämässä
Lauantain Ravintolapäivänä ilma ei ihan samalla tavalla suosinut tapahtumaa, kuten yleensä.  Ilmaan suhteutettuna mieheni ja minun pyörittämälläni kahvilakojullamme Ruttopuistossa kävi kuitenkin melko mukavasti asiakkaita. Suuri kiitos teille ilmaa uhmanneille kojullamme pyörähtäneille asiakkaille.

Valehtelisin jos väittäisin, etteikö ilma olisi saanut olla lämpöisempi ja kuivempi, mutta muuten oli oikein mukava päivä taas. Onneksi ajoittainen sade oli kuitenkin tihkua, eikä kunnon sadetta. Täytyy muistaa, että marraskuussa on usein jo kunnolla pakkasta ja lunta. Tähän vuodenaikaan kylmäsäilytys ei kuitenkaan tuota ongelmia, kun kaikki on jo suoraan kuin jäkaapissa, eli joka asiassa on myös hyvät puolensa. Mekään emme ottaneet yhtään kylmäkallea mukaan isosta arsenaalistamme, jonka olemme hankkineet Ravintolapäivän lämpimiä ilmoja varten. Normaalisti kahvi on muuten se, joka on loppunut ensimmäiseksi, vaikka meillä sitä onkin ollut aika paljon, mutta tuon heikohkon ilman takia kahvin menekki oli sen verran heikko, että toinen isoista termareista jäi täysinäiseksi ja toinenkin kului vain puolilleen. Nähtiin siis sekin ihme, että kahvi riitti oikein hyvin.

Tämä kerta oli jo 5.s Ravintolapäivän kahvilan pyörityksemme ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä osallistumme vastakin, vaikkemme välttämättä helmikuussa, ihan jo sen takia, ettei tavaroita oikein saa kuljetettua, kun meidän peräkärryssä ei ole talvirenkaita. Tai mistäpä sitä tietää, jos tulee vaikka ennätyslämmin helmikuu ilman pakkasta, lunta ja liukkaita ajokelejä.

Blogissani on osa Ravintolapäivänä kahvilassamme olleiden tuotteiden ohjeita jo, mutta pyrin kirjoittamaan puuttuvia ohjeita lähiaikoina. Osan joudun kuitenkin leipomaan uudestaan, jotta saan ainemäärät kohdalleen, kun kaikkia ei tuossa Ravintolapäivän valmistelurytäkässä tullut kirjattua ja muutenkin määrät ovat hiukan suurempia kuin yleensä leipoessa. Tuskin kovin moni haluaa itselleen ohjetta, josta tulee esimerkiksi 36 Mini Cakea.  Mutta kuten joillekin lupailin,. ohjeita kyllä tulossa blogiin pikkuhiljaa myös Ravintolapäivän osalta.

Mm. nämä ohjeet kahvilassamme tarjolla olleista leivonnaisista blogista jo löytyvätkin:


Townies täältäViime elokuun Ravintolapäivään kehittämäni Blueberry Cheesecake Pie/Mustikka-juustokakku tartaletin/piiraan ohje täälläChoco Caramel Cupcakes/Salted Caramel Cupcakes, ohje täältä

Olen jo aiemmissa Ravintolapäivää koskevissa kirjoituksissani suositellut lämpimästi lukijoita kokeilemaan joskus itse Ravintolapäivänä ravintolan/kahvilan pyöritystä. Minä ainakin olen pitänyt kokemusta joka kerta mukavana ja niin miehenikin. Ja vaikka valmisteluissa käy lähes joka kerta niin, ettei edellisenä yönä kerkeä nukkumaan ollenkaan, koska haluan, että leivonnaiset ovat mahdollisimman tuoreita, univelka ei tunnu enää sinä vaiheessa, kun saa kojun pystyyn ja pääsee höpisemään mukavia kojulla käyville ihmisille.

2 kommenttia:

  1. Hienon näköisiä herkkuja teillä on kyllä ollut tarjolla. Minä olen miettinyt ravintolapäivään osallistumista vaikka kuinka monta kertaa, mutta en vieläkään ole uskaltautunut mukaan, ehkä vielä joku päivä...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rommirusina. Osallistu ihmeessä Ravintolapäivään, se on oikeesti tosi hieno kokemus. Pääsee toteuttamaan itseään rakkaassa harrastuksessa ja tapaa mukavia ruoasta kiinnostuneita ihmisiä päivän aikana. Mikäs sen mukavampaa.

    VastaaPoista