perjantai 10. heinäkuuta 2015

Helppo jogurttijäätelö


Blogistani löytyy aiempiakin helppoja jäätelöohjeita, joissa ei tarvitse jäätelökonetta. Tässä yksi superhelppo jäätelöohje lisää samaan kategoriaan. Jogurtti tasaa jäätelön makeutta sopivasti, antaen siihen hyvällä tavalla hapahkon maun. Jäätelö käy hyvin esimerkiksi makean leivonnaisen kanssa tarjottavaksi.  Itse tein tätä tämän helpon raparperi-mansikkapiiraan kanssa tarjottavaksi.SUPERHELPPO JOGURTTIJÄÄTELÖ

1 Flora Vispi
1,5 tl vaniljajauhetta/1 vaniljatangon siemenet
2 dl turkkilaista jogurttia
1 prk kondensoitua maitoa (makeutettua)

Vatkaa Flora Vispi ja vaniljajauhe, tai pitkittäin halkaistun vaniljatangon raaputetut siemenet, keskenään pehmeähköksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella.

Kaada kondensoitu maito kulhoon ja lisää turkkilainen jogurtti. Pyöräytä kunnolla sekaisin. Nostele lopuksi Flora Vispi -vaahto sekaan nuolijalla.

Lusikoi seos rasiaan/rasioihin tai jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään pari tuntia.

HUOM! Tämä jäätelö ei ole seuraavana päivänä niin pehmeää, kuin samantyyliset jäätelöt, joissa on kondensoitua maitoa ja kermaa, muttei kuitenkaan jäähileistä, vaan rakenne on silti melko kermainen. Astetta pehmeämmän jäätelön saa, mikäli perusmassaan lisää jonkun verran glukoosisiirappia. Itse halusin kuitenkin tästä jäätelöstä nyt hiukan vähemmän makeaa, joten en laittanut siihen lisämakeutusta.

VINKKI: Vaniljaista perusmakua on helppo maustaa mieleiseksiin oman maun mukaan.  Nyt mansikka-aikaan esimerkiksi mansikoista tehty tuoresurvos, ripauksella hedelmäsokeria, sopisi hyvin makuun. Minä lusikoin osan jäätelöstä kerroksittain pieniin kannellisiin purkkeihin mangokastikkeen kanssa. Mukavan pieniä kerta-annoksia pakkasesta napattavaksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti