Kokeilin näihin keksiohjetta, jota ei tarvinnut jäähdyttää jääkaapissa ennen kaulimista ja se toimikin oikein hyvin. Keksit myös säilyttivät muotonsa hyvin paistaessa. Ohjeen näihin sokerikekseihin löysin Chelsea's Messy Apron -blogista täältä.
KAULITTAVAT KEKSIT (EI VAADI JÄÄHDYTYSTÄ)
NO-CHILL BEST EVER SUGAR COOKIES
HUOM! 1 cup=2,5 dl
1 cup voita, jääkaappikylmää
1 cup + 2 rkl sokeria
1 L-kokoinen muna
1,5 tl vanilja-aromia
3/4 tl manteliaromia
1/2 tl appelsiiniaromia
1 tl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 3/4 cups vehnäjauhoja (+ tarvittaessa vielä 1/4 cup)
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen. Leivinpaperoi pari peltiä leivinpaperilla.
Leikkaa erittäin kylmä voi kuutioiksi ja laita se yleiskoneen kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa kunnes vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää muna, vanilja-, manteli- ja appelsiiniaromi. Vatkaa, kunnes aineet sekaisin. Lisää maissitärkkelys, leivinjauhe ja 1 cup jauhoja. Lisää seuraava cup jauhoja ja anna vatkata, kunnes muodostuu taikina. Lisää sitten loppu 3/4 cup jauhoja ja tarvittaessa lisää vielä 1/4 cup jauhoja, jos taikina vaikuttaa hyvin löysältä.
Kauli leivinpaperien välissä ohueksi levyksi ja ota haluamasi mallisilla muoteilla keksejä. Nosta keksit lastan avulla leivinpaperoiduille pelleille. Paista 12-14 minuuttia uunin keskitasolla. Keksit eivät saa ruskistua ja keskeltä niiden kuuluu jäädä hiukan pehmeäksi.
Nosta ritilälle jäähtymään 2:ksi minuutiksi ja siirrä keksit sitten sen jälkeen suureen Minigrip -pussiin. Paista samoin loput keksit. Käytä tarvittaessa useampaa pussia tai laita keksikerroksien väliin leivinpaperia, eteivät keksit tartu toisiinsa kiinni pussissa. Poista pussista vasta kun jäähtyneet ja aiot kuorruttaa. Näin keksit säilyvät hiukan pehmeämpänä.
Koristeluun käytin ihan perus pikeeriä/Royal Icingia.
HUOM! Jos käytät koristeluun vain 1-2 eri väriä, voit puolittaa pikeerin ohjeen.
ROYAL ICING/PIKEERI -KUORRUTUS
2 valkuaista
n. 5 dl tomusokeria
n. 4 rkl sitruunamehua
(1 rkl glukoosisiirappia)
(pastavärejä)
Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri keskenään hyväksi valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Siihen menee sähkövatkaimella noin 3 minuuttia.
Lisää sitruunamehu ja halutessasi glukoosisiirappi ja vatkaa vielä ketken. Glukoosisiirappia käytän nykyään kuorrutteessa, jottei pikeeri kovettuisi ihan kivikovaksi ja halkeilevaksi, ja omasta mielestäni se toimii hyvin pikeerissä. Se ei ole kuitenkaan mitenkään välttämätön ainesosa, eikä kuulu normaalisti pikeerin sekaan.
Voit säädellä pikeerin koostumusta lisäämällä siihen joko tomusokeria tai sitruunanmehua tai vettä sen mukaan haluatko siitä paksumpaa vai notkeampaa. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä.
Itse jätin osan pikeeristä värjäämättä=valkoinen, osan värjäsin vaaleanpunaisella, osan punaisella ja osan vaaleanvihreällä. Tein kaikista väreistä vain yhtä vahvuutta. Eli jaoin pikeerin useampaan lasiin, ja värjäsin pikeerit pasta-/geelielintarvikeväreillä.
KEKSIEN KORISTELU WET ON WET -TEKNIIKALLA
Tein joka väristä vain yhtä paksuutta, eli melko juoksevaa (noin ohuehkon shampoon paksuista), koska koristelin keksit wet on wet -tekniikalla. Nimensä mukaisesti siinä laitetaan pohjaväri ja sitten samantien märän pohjavärin päälle tehosteet/kuviot, jolloin lopputuloksesta tulee tasainen pinta, kun koristeet uppoavat vielä märkään pintaan. Wet on wet -tekniikka on siitä kiva, että koristelut saa kerralla tehtyä alusta loppuun. Näihin kekseihin tämä tekniikka oli mielestäni erittäin sopiva, jolloin sai suht nopeasti kerralla valmiiksi koristeltuja keksejä. Erilaisella tekniikalla saa kolmiuloitteisempia keksejä aikaiseksi. Se tekniikka vaatii kuitenkin välikuivatuksia, eli enemmän aikaa (ja kärsivällisyyttä). Siitä sitten toisessa postauksessa tuonnempana.
Tee ensin ääriviivat sillä värillä, jolla täytät keksin, eli suurin väripinta. Täytä sitten samantien samalla värillä koko keksi. Ota sitten toinen/toiset värit, joilla teet koristeita/tehosteita pohjavärin päälle. Yksinkertaisin ja helpoin on tehdä pilkkuja, jolloin saat polkadot -keksejä, kuten allaolevan kuvan oikeassa yläreunassa olevat keksit.
Tyylitellyt sydänrivit syntyvät seuraavasti: Märän pohjavärin päälle pursotetaan isohkoja pilkkuja ylhäältä alaspäin suuntautuviin riveihin. Vedetään samantien cocktailtikulla ylhäältä alaspäin. Joka vedon jälkeen putsataan tikku. Pienempiä pillkuja tehdessä, saat pienempiä sydämiä jne.
Tyyliteltyjä ruusuja saat seuraavasti: Päällystä ensin koko keksi pohjavärillä ja pursota samantien toisella värillä ruusuja varten pilkkuja. Pyöräytä sen jälkeen pilkkuja esim. cocktail -tikulla, jolloin saat ruusun kukkaosan tehtyä, kun pohjaväri ja ruusunväri hiukan sekoittuvat keskenään. Pursota sitten lehtiä varten pienet pilkut ruusujen ympärille ja vedä hiukan esim. cocktail -tikulla pilkun ulkoreunasta ulospäin, jolloin saat pilkusta lehtimäisemmän malliltaan. Putsaa joka vedon välissä tikku, jotta kuviosta tulee siisti. Kun haluaa tehdä tarkkoja kuvioita kekseihin, kannattaa käyttää pienireikäisiä tyllia, pohjaväriin ja suurempiin kuvioihin nro 2 on hyvä, tarkempia kuvioita varten olisi hyvä nro 1.
Muutamaan keksiin tein keksien hiukan kuivahdettua reunoille koristeeksi pilkkuja, kuten tässä alla. Mikäli pilkut ja pohjaväri ovat samaa väriä, pohjavärin ei tarvitse olla kokonaan kuivunut, mutta mikäli teet pilkut eri värillä, pohjavärin tulee olla kuivunut kunnolla, etteivät värit sekoitu keskenään.
Anna pikeerin kuivua kunnolla, minimissään 6 h, ennen kuin siirrät keksit kannelliseen, ilmatiiviiseen rasiaan.
Aiempia ystävänpäivään sopivia tarjottavia blogista löytyy mm. nämä:
Banaanikakku piilotetulla sydänkuviolla
Cake popsit
Vaniljavaahtokarkit
Red Velvet Cake ja Cupcakes
Amaretto-sydämet
Nämäkin on niin suloisia, että! Nuo pienet ruusut keksien pinnalla on ihania ja lopulta aika helpon oloisia tehdä. Eri asia kai sitten jos itse koittais niin ei välttämättä onnistuis ;D
VastaaPoistaKiitos Taru :). Nuo ruusut on tosiaan helppo tehdä, joten ihan varmasti onnistuisit niiden kanssa, kun kaikenlaista teet kuitenkin muutenkin.
Poista