lauantai 28. toukokuuta 2016

Oreo Cupcakes




Myös näitä Oreo cupcakeja oli meidän Ravintolapäivän kahvilassamme viime lauantaina. Suklaapohja on vanha tuttu pohja, jota käytän yleensä aina kun leivon suklaacupcakeja, mutta laitan sen nyt tähän kuitenkin, enkä pelkästään linkkiä pohjaohjeeseen. Koristeena olevat Mini Oreot kannattaa painaa kuorrutukseen vasta hiukan ennen tarjoilua, ettei keksi pehmene turhaan.

OREO CUPCAKES (n. 16 kpl)

3 dl sokeria
2,5 dl + 2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1,5 tl espresso -jauhetta 
0,5 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa (M-kokoa)
1,5 dl kermamaitoa
1 dl (hiukan vajaa) (rypsi)öljyä
1,5 dl kiehuvaa vettä

Oreo -kuorrutus:
7 Oreota, murskattuna
75 g voita, huoneenlämpöistä
n. 3,5 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1  rkl kermaa

Koristeeksi:
Mini Oreoita

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen..

Mittaa kulhoon sokeri, jauhot, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda, suola, espressojauhe ja vanilja. Sekoita ainekset keskenään.

Lisää jauhoseokseen munat, kermamaito ja öljy ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää lopuksi kiehuva vesi  ja sekoita vielä ainekset sekaisin. Taikina on todella löysää, älä pelästy, että olet tehnyt jotain väärin. Sen kuuluu ollakin hyvin löysää. Vatkaus kannattaa aloittaa hiljaisella nopeudella, ettei taikinaa räisky ympäriinsä.

Koska taikina on niin löysää, sitä on hankala lusikoida muffinivuokiin, eli ota joku kannu, jossa on nokkaosa ja kaada taikina siihen. Kaada taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin hiukan yli puolenvälin muffinsipaperia. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien pitää olla tosi tukevia.

Paista uunin keskiosassa n. 17 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä, ota sitten pelliltä pois ja jäähdytä ne loppuun ritilällä.

Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä.

Oreo- kuorrutus:
Murskaa Oreot hienoksi, jotta palat eivät tuki pursottaessa tyllaa. Jätä odottamaan.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.


Lisää voivaahdon sekaan noin 3 dl tomusokeria ja vatkaa se sekaisin. Lisää sitten tuorejuusto suoraan jääkaapista ja Oreo -murska sekä kerma. Lisää loppu tomusokerista ja vatkaa vielä kuohkeaksi. Voit tarvittaessa lisätä hiukan tomusokeria, kunnes saat sopivanpaksuisen kuorrutuksen. Olen huomannut, että eri tuorejuustomerkkejä käytettäessä, niiden koostumuksessa on hiukan eroja. 

Lusikoi pursotusta pursotinpussiin tai tukevaan pakastepussiin ja pursota kuorrutusta tyllan avulla tai pursotuspussin/pakastepussin kulmaan leikkaamasi reiän kautta cupcakien päälle (tai levitä kuorrutusta veitsellä/lusikalla cupcaken päälle). Paina cupcaken kuorrutukseen koristeeksi Mini Oreo.

Säilytä cupcaket jääkaapissa.

Keväällä pihahommissa vierähtää tunti jos toinenkin, puutarhatyöt kun kuuluvat omiin lempiharrastuksiin. Meidän pihassa on tosi paljon kalliota ja pihassa on paljon korkeuseroja. Ulkonäöllisesti pidän siitä tosi paljon, mutta ainoa miinus siinä on se, että kasveille ei ole minun mielestäni tarpeeksi tilaa, kun näkyvän kallion lisäksi myös nurmikon alla on monessa kohdassa kallio aika lähellä. Olenkin laitellut vuosien varrella pihaan erilaisia kasvukehikkoja. Uusimmat hankinnat ovat nämä lavakaulukset, jotka olivat todella edullisia, koska ne ovat käsittelemätöntä puuta. Käsittelin ne puuöljyllä harmaaksi ja niistä tulikin oikein kivat mielestäni. Nyt taas mahtuu lisää kasveja :), sekä syötäviä, että ihan vain koristekasveja.









 Jotenkin tuntuu, että kesä on jo paljon pidemmällä, kun alkukesä on ollut niin ihanan lämmintä. Saa nähdä, pysyykö ilmat koko alkukesän niin lämpöisenä, ettei hallaöistä ole huolta. Esikasvatan vain osan pienen kasvihuoneeni taimista ja esimerkiksi kurkun, kesäkurpitsan ja tomaatin taimet ostan yleensä valmiina. Tuntuu muuten, että lämmin alkukesä on innostanut puutarhureita ostoksille, koska taimia oli eilen todella vähän tarjolla. En esimerkiksi saanut hankittua kaikkia kirsikkatomaatin taimia. Pitää vaikka huomenna lähteä taas uudestaan puutarhaliikkeeseen, jos sitten saisi loput kasvit hankittua. Itsekasvatetut kasvikset maistuu ihan parhaalta. Vähän sama, kuin itsepyydetty kala maistuu aina kaikista parhaalta.

8 kommenttia:

  1. Lavakauluksia minullakin käytössä. Non näppäriä ja pitää kosteutta hyvin kun muovittaa ja tekee jokusen reijän pohjaan. Mansikat ei kyllä selvinneet sellaisessa talvenyli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muovi pohjalla oli varmaan liian hyvin kosteutta pitävä. Moni kasvi kun ei kestä seisovaa kosteutta, varsinkaan talvella. Minulla on mansikat selvinneet hyvin vastaavanlaisessa Kekkilän istutuslaatikoissa, mutta minulla on pohjalla suodatinkangas.

      Poista
    2. Samaa epäilen... tarttee tökkiä lisää reikiä :D

      Poista
  2. Voi kun on hyvän näköisiä kuppikakkuja! Ja olet löytänyt noita mini-oreoita ;D
    Puutarhahommat on mukavia ja vievät kyllä aikaa kivasti. Mullakin on kiinnostus leipomiseen hieman unohtunut touhutessa pihalla :D Mun täti asuu myös Vantaalla ja niidenkin takapiha on ihan kalliota ja aika jyrkkääkin osittain. Se tuo kyllä omat hankaluutensa istutuksiin. Mulla on pari isoa istutuslaatikkoa, mies on ne tehnyt, kun nätisti pyysin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :). Juu, kiva kun löysin Mini-Oreoita. Aika ei tosiaan riitä ihan samalla lailla leipomisiin alkukesällä, kun pitää noita pihapuuhia tehdä. Hih, ettei tätisi vain sattuisi asumaan täällä Nikinmäessä, kun on noin kallioista ;). Nyt mulla on jo 6 istutuslaatikkoa monenlaisten ruukkujen ja penkkien sekä pienen kasvihuoneen lisäksi. Tuntuu vaan, ettei silti ole tarpeeksi tilaa kasveille ;). Mutta on se vaan mahtavaa saada omasta pihasta satoa kukkien lisäksi.

      Poista
    2. Katsoin kartalta niin aika lähellä asuvat! He asuvat Korsossa :)
      Onpa sulla paljon laatikoita ja juttuja! Me saatiin eilen uuden kasvihuoneen (4,6 m2) lattia tehtyä ja sinne sitten laitettin lavat ja päähän vanha tiskipöytätaso. Kiikutin sinne heti kaikki kirsikkatomaatit joita oli noin 12 kpl. Aika paljon noista tulee varmaan satoa niin ajattelin jossain vaiheessa viedä osan tutuille :) Mulle tulee sinne vielä kurkku ja eksoottisena kokeiluna vesimeloni ;D Ootko vesimelonia koskaan kokeillut? Hyvät vinkit otetaan mielellään vastaan :)

      Poista
    3. Kappas ;). Kun käyt tädilläs kylässä, niin voisit poiketa, kun kerran ihan tuossa kulmilla asuu :). Laatikoita jne. on aika paljon, mutta mun kasvihuone on ihan superminikokoinen, joten se täyttyy hetkessä. Melonia en ole kokeillut, kun tosiaan kasvihuoneeni on niin pieni. Kirsikkatomaatteja, chilejä, kurkkua jne. mulla siellä on. Kun vaan olis hyvä kesä, niin saa paljon satoa. Tomaatit vaatii kuitenkin aika paljon aurinkoa, jotta niistä suurin osa kypsyy. Mulla on alkukesällä kesäkurpitsaa myös kasvihuoneessa, mutta ne siirrän ulos kun ne kasvavat enemmän, kun ne vie niin paljon tilaa. Hyvältä kuulostaa nuo sinun viljelmäsi :).

      Poista