torstai 19. tammikuuta 2017

Banoffee Pies murotaikinapohjalla





Kinuski kuuluu lähes kaikissa muodoissaan siihen ryhmään, joka uppoaa minulle vähän liiankin hyvin. Nämäkään Banoffee Piet eivät muodosta poikkeusta tuohon sääntöön. Perinteistä Banoffee
Pie´ta keksipohjalla ja kakkumuodossa on tullut tehtyä moneen kertaan ja näitä murotaikinapohjaisia pikkupiiraitakin aiemmin. Koska blogista ei kuitenkaan löydy vielä minkäänlaista Banoffee Pien ohjetta, päätin nyt jakaa tämän ohjeen blogiin.

BANOFFEE PIES (8-9 kpl)

Pie -pohjat:
2 dl vehnäjauhoja (hiukan vajaa)
62,5 g voita (jääkaappikylmää)
0,25 dl tomusokeria
1/2 kananmunaa (L-koko)

Täyte+koristeet:
n. 1/2 prk valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
1 banaani
Pari tippaa sitruunamehua
1/4 tl vaniljajauhetta/3/4 tl vaniljasokeria
1 dl vispikermaa
1/2 tl tomusokeria
n. 10 g tummaa suklaata
(Candy Meltseistä tai sulatetusta tummasta suklaasta tehtyjä suklaakoristeita)

Pie -pohjat:
Laita monitoimikoneeseen jauhot, paloiksi leikattu voi sekä tomusokeri ja käytä hetki, jotta aineet menevät sekaisin ja siitä tulee ryynimäistä. Lisää sitten kananmuna ja käytä sen aikaa, että taikinasta alkaa muodostua pallo. Jos teet taikinan käsin, nypi voi jauho-tomusokeriseokseen ja lisää sitten kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina pakastepussiin/tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

Voitele pienet tartalettivuoat kevyesti esimerkiksi vuokasprayllä.  Ota taikina jääkaapista ja kauli taikina leivinpaperoidulla työtasolla, joka on kevyesti jauhotettu vehnäjauhoilla, ohueksi levyksi. Ota levystä hiukan tartalettivuokaa suuremmalla pyöreällä muotilla ympyrä ja nosta se tartalettivuokaan. Painele sormin reunoille ja ota tarvittaessa ylimääräinen taikina pois veitsellä reunoista. Käytä tarvittaessa hiukan vehnäjauhoja apuna.

Voit myös nostaa kaulitun levyn vierekkäin olevien tartalettivuokien päälle ja kaulia kaulimella niiden päältä.

Tai kolmas tapa on painella nokare taikinaa sormin vuokaan.
Nosta vuoat kylmään n. 20 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen, kiertoilma 170-asteeseen.

Pistele pohjat haarukalla, noste ne uuniritilän päälle ja paista alatasolla noin 11 minuuttia. Jäähdytä ritilällä ennen täyttöä.

Täyttö:
Vatkaa vispikerma, tomusokeri ja vanilja vaahdoksi esim. sähkövatkaimella.
Lusikoi pie -pohjiin noin ruokalusikallinen kinuskia per pie. Leikkaa banaani siivuiksi ja ripota hiukan sitruunamehua siivuille ja sekoita. Asettele  3 banaanisiivua kinuskin pälle ja lusikoi sitten kermavaahtoa päälle. Laita toiset 3 banaanisiivua kermavaahdon päälle ja raasta lopuksi suklaata päälle. Jos teit suklaakoristeet, paina ne pien keskelle pystyyn.

Jos piiraita jää yli, säilytä ne jääkaapissa kannellisessa rasiassa

VINKKI:
- Pie -taikinan voit tehdä pari päivää aiemmin jääkaappiin valmiiksi ja/tai pie -pohjat voit valmistaa päivä, pari aiemmin. Säilytä ne ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti