torstai 12. tammikuuta 2017
Polentalla paneroidut broilerpihvit+ LUX Helsinki
Edellisessä postauksessani lupasin laittaa blogiin seuraavaksi helppojen polentalla paneroitujen broilerpihvien ohjeen, joten sillä tiellä ollaan. Jos tätä nyt voi edes ohjeeksi sanoa, mutta joka tapauksessa nämä broilerpihvit ovat hyvä, nopea ja melko terveellinen arkiruoka, varsinkin jos niiden seurana tarjoaa salaattia. Ja myös gluteeniton, vaikka onkin "leivitetty". Näitä meillä tulee tehtyä aika usein.
Pihvit sopivat loistavasti myös kanaburgereihin/kanaleipiin täytteeksi. Yksi omista lempikanaleipätäytteistä on seuraava kombo: Polentalla paneroitu broilerpihvi, kunnon kreikkalaista fetaa, rucolaa, tomaattia, punasipulia (tai marinoitua punasipulia) ja hiukan savupaprikakastiketta.
Sen verran välineurheilua nämä vaativat, että lihanuija olisi hyvä olla. Lihanuijan puuttuessa, vasarakin ajaa kyllä saman asian, kunhan sillä nuijii varovasti, ettei hajota pihviä atomeiksi ennen panerointia.
POLENTALLA PANEROIDUT BROILERPIHVIT
4 broilerin filepihviä, mielellään ohuita minuuttipihvejä tai vastaavia
1 dl polenta maissiryynejä
1 tl sinappijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta (vähempikin riittää, ellet halua melko voimakasta savupaprikan makua)
suolaa, mustapippuria
Ota broilerpihvit lämepenemään huoneenlämpön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Sekoita laakealla lautasella keskenään polentaryynit, sinappijauhe, savupaprikajauhe, suola ja mustapippuri.
Nuiji broilerpihvit lihanuijalla (tai sitten vasaralla, jos et omista lihanuijaa), varovasti hyvin ohueksi. Helpoimmalla pääset, kun käytät valmiiksi ohuita broilerinfilepihvejä, jolloin niiden nuijiminen käy nopeasti ja helposti. Paksummista pihveistä onnistuu yhtä lailla, kunhan vain hakkailet hiukan kauemmin.
Laita suureen paistinpannuun noin 2-3 ruokalusikallista öljyä. Jos sinulla ei ole suurta paistinpannua, paista pihvit kahdessa erässä, välillä tarvittaessa öljyä lisäten Kasta broilerpihvit yksittäin polentaryyniseokseen molemmin puolin. Voit tarvittaessa hiukan painella käsin pihviä, jotta seos tarttuu joka puolelle. Toista kaikkien pihvien kanssa. Kuumenna pannu ja laita kunnolla kuumentuneeseen pannuun ja paista molemmin puolin, kunnes hiukan ruskettuvat. Vähennä tarvittaessa hiukan lämpöä.
Laita sillä välin uuni kuumenemaan 200-asteeseen/kiertoilma 180-asteeseen ja vuoraa leivinpelti leivinpaperilla. Nosta pihvit uunipellille ja paista niitä uunissa vielä 6 minuuttia/kypsäksi asti.
VINKKI:
Kevyemmät wienerleikkeet saat myös samaan tapaan tehtyä. Jätä silloin savupaprikajauhe pois tai laita sitä vain vähän ja lisää hiukan sinappijauheen määrää.
LUX HELSINKI -VALOFESTIVAALI
Tässä pari kuvaa LUX Helsinki -valofestivaalista, joka levittäytyi Helsingin keskustaan 5.-9.1.2017. Valofestivaali järjestettiin nyt jo yhdeksättä kertaa. "Pari" muutakin oli samaan aikaan paikalla sunnuntaina, jolloin me käytiin tuolla pyörimässä mieheni kanssa. Kävitkö itse ihastelemassa valofestivaalin aikaan teoksia?
Tuomiokirkko/Suurkirkko on aina vaikuttavan näköinen, mutta nyt se näyttäytyi kirjaimellisesti ihan uudessa, vai pitäisikö sanoa uusissa valoissa. Tarja Ervastin valoteoksessa Domus 360° - 4 kotia Tuomiokirkon kaikki neljä sivua olivat valoteoksen osana ja kullakin ristikirkon sakaralla oli oma tyylinsä ja teemansa.
Senaatintorilla Tuomiokirkon edessä Petri Tuhkasen Joukkovoima interaktiivisessa valoteoksessa valot alkavat elää ja muuttuvat intensiivisemmäksi mitä enemmän ihmisiä nousee vaa'alle.
Tuomiokirkon tapulissa Kaisa Salmen Ronda -niminen teos hehkui kirkkaissa väreissä.
Helsingin Yliopiston Topelian sisäpihalle oli melkoinen jono. Mutta jono veti yllättävän nopeasti ja jonotus kannatti, sillä Flowers of Life -kollektiivin toteuttama valoinstallaatio, joka levittäytyi koko sisäpihalle, oli hieno ja ihanan värikäs.
Stora Enson päkonttorin viisiosainen Cube animaatio-teos, jonka oli toteuttanut Shader tuotantoryhmä, ei tässä liikkumattomassa kuvassa pääse oikeuksiinsa. Animaatio yhdisti hienosti musiikkia, äänimaailmaa ja projisoituja kuvia.
Paljon LUXissa oli muutakin näettävää/koettavaa. Tässä oli vain pieni osa siitä, mitä kaikkea tuolla oli. Kiva, että keskellä pimeintä aikaaHelsingin kuapunki järjestää tällaisen väripilkun harmauden keskelle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Meillä käytetään Polentaa vallan panerointiin, koska mun mielestä se vaan on yksinkertaisesti parasta. Ja mikä parasta, myös gluteenitonta! :)
VastaaPoistaJuurikin näin, Polenta on kyllä hyvä panerointiin. Ja gluteenittomuuden lisäksi myös terveellisempää ja helpompaa kuin perinteinen panerointi. Mukavaa viikonloppua!
Poista