tiistai 10. syyskuuta 2013

Munakas - nopea lounas 2:lleKananmunia on yleensä kotosalla ja munakas on nopea ja helppo valmistaa vaikka lounaaksi, viikonlopun brunssille, aamupalaksi tai iltapalaksi. Nyt kun on sieniaika alkanut, pyöräytin nopean munakkaan suppiksista, mutta munakkaaseen voi laittaa hyvin erilaisia makuaineita. Sen voi paistaa au naturel ja ottaa lisukkeeksi jotain itselle mieluista tai sitten munakasta paistaessa täyttää haluamallaan täytteellä.

Allaoleva munakasohje on sopiva pienelle pannulle, jonka  halkaisija max.  25 senttiä. Muuten munakkaasta tulee liian ohut, eikä siitä saa kuohkeaa. Jos sinulla on isompi pannu, niin lisää esim. 2 munaa ja 2 rkl kermaa/maitoa. Muutenkin tuo kanamunien ja nesteen suhde on 1 muna, 1 rkl nestettä. Munakasta voi ihan hyvin lämmittää mikrossakin, jos sitä jää yli.

(SUPPIS)MUNAKAS 2:LLE 

1 rkl voita tai öljyä
4 Kananmunaa
4 rkl kermaa (tai maitoa)
Mustapippuria myllystä
Sormisuolaa ripaus
(Ripaus mieleistä yrttiä)
(Suppiksia vajaa kourallinen)

 Riko kulhoon kananmunat ja mausta mustapippurilla ja suolalla ja halutessasi yrteillä. Lisää kerma ja sekoita haarukalla hetken, jotta saat ainekset sekaisin ja hiukan kuohkeaksi munaseosta.

Freesaa suppiksia hetki pannulla suht kovalla lämmöllä, niin kauan, että sienistä lähtee suurin kosteusneste. Lisää voi/öljy pannulle ja kaada sienien päälle munaseos.

Jos teet munakkaan ilman suppiksia, niin skippaa ylläoleva suppiskohta ja laita voi/öljy pannulle ja tee muuten kuten alla.

Vedä lastalla munaseosta reunoilta keskustaan päin ja laita levy sitten pienemmälle, jotta munakas ei ruskistu liian paljon pohjasta.  Kun munakas alka hyytymään, anna sen hetki kypsyä vielä ja taita se sitten kaksinkerroin lastan avulla ja anna vielä hetki olla levyllä.

Puolita munakas ja annostele lautasille ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti