perjantai 6. syyskuuta 2013

Suklaakakku, kirsikkajäätelöä ja kirsikkahilloa


Kesäkuussa ostin kirsikoita, jotka eivät sitten olletkaan kovin makeita ja hyviä sellaisenaan. Mutta kyllä niistä tuli oikein hyvää hilloa Dansukkerin hillo-marmeladisokerilla. Pidän hillo-marmeladisokerilla tehdyistä hilloista/marmeladeista, koska niissä maistuu oikeasti marjat ja hedelmät, eikä pelkkä sokeri.  Sen käyttö on myös helppoa, tein KIRSIKKAHILLON tällä  perusohjeella, joka löytyy purkin kyljestäkin:

1 kg (2 L) marjoja
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Puhdista marjat ja laita ne kattilaan. Suurikokoiset marjat paloitellaan ja tuoreiden kokonaisten marjojen kanssa lisätään kattilaan 1/2 dl vettä.

Lisää hillo-marmeladisokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi  ja 2-5 minuuttia sekoitellen. Kovakuoristen marjojen ja hedelmien keittoaika on 10-15 minuuttia. Kuori vaahto.

Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

Jos et ole aiemmin tehnyt hilloa, kts. aiemmasta postauksestani kesäkurpitsasitruunahillon osalta purkkien kuumennus jne.
http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/09/kesakurpitsasitruunahillo.html

Kirsikkahillo olikin inspiraationi tähän jälkiruokaan.

Jäätelön valmistus on nykyään helppoa ilman jäätelökonettakin, kun Dansukker toi markkinoille glukoosisiirapin. Sen ansiosta jäätelöstä tulee tasaisempirakenteista eikä siinä ole jääkiteitä. KIRSIKKAJÄÄTELÖN tein tällä jäätelön perusohjeella, täältä

http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/jalkiruuat/samettiset-jaateloherkut.aspx

Maustoin massan lisäämällä siihen 2 tl vaniljasokeria ja 2 dl kirsikkahilloa.

Hillon ja jäätelön pariksi tein ihanaa GLUTEENITONTA SUKLAAKAKKUA, jonka ohjeen nappasin ystävältäni Hennalta täältä

http://www.hennanherkut.com/suklaakakku-ja-mascarponeruusukkeet-

Tämä suklaakakku oli tosiaan tajuttoman hyvää ja mikä parasta, vieläpä todella  helppo ja nopea tehdä. Taitaapa kiertää nyt eri lähteissä, koska Hennakin oli sen alunperin löytänyt jostain blogista tehden siihen pieniä muutoksia, mm. muuttaen alkuperäisen ohjeen vehnäjauhot perunajauhoihin. Nyt kaiken muun hyvän lisäksi tämä on myös gluteeniton :-)!

Minä käytin kakkuun Lidlin Bellarom 74 %:sta tummaa suklaata. Tuli todella suklainen, mehevä ja maukas kakku. Varmaan hyvää tuolla Hennan tarjoamalla tavalla mascarponeruusukkeiden ja marjojen kanssa, mutta toimii ihan varmasti monella lisukkeella, sen verran namia tämä kakku oli. Jos tykkäät mehevästä suklaisesta kakusta, tämä toimii :-)!

Sitten vain kokosin nämä kolme komponenttia lautaselle keskenään ja laitoin koristeeksi mintunoksan ja herukan lehden. Hyvä yhdistelmä kirsikanmakua ja ihanaa mehevää suklaakakkua. Ja kaikki osat voi tehdä hyvissä ajoin esim. edellisenä päivänä valmiiksi. Kun on vieraita, on kiva, ettei emännälläkään mene koko aika keittiössä, vaan kerkeää myös seurustelemaan vieraiden kanssa.

Seuraavat blogiini tulevat ohjeet tulevat sisältämään useamman puolukasta tehdyn herkun, koska sain ämpärillisen puolukoita appivanhemmilta :-). Nyt ihanan punaposkisista marjoista onkin paras aika nauttia joko tuoreeltaan tai monessa muussa muodossa, eli mars metsään ne, joilla ei käy yhtä hyvä tuuri kuin minulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti