tiistai 17. syyskuuta 2013

Pienet vuohenjuusto-tomaattipiiraatNämä piiraat saivat innoituksensa kasvihuoneen kirsikkatomaateista, joita oli taas kypsynyt muutama. Ne ovat kyllä ihania sellaisenaankin, uskomattoman makeita ja makua täynnä. Kaupastahan ei oikein voikaan saada ihan vastaavia, koska ei ne niin kypsänä kestä kuljetusta ja säilytystä.

Kasasin piiraiden täytteen aineksista, joita sattui olemaan kotona ja jotka kuuluvat omiin lempimakuihini. Tämä oli nopea kokeilu. Jos näitä tekisi vieraille, niitä voisi ehkä viilata hiukan fiinimpään muotoon, vaikka tehdä näistä pienempiä, jolloin näistä saisi kauniimpia suupaloja.

Kaiken kaikkiaan näiden kasaamiseen ja paistoon menee n. 20-25 minuuttia, joten nämä ehtii tehdä vaikka yllätysvieraille suolapalaksi.

PIENET VUOHENJUUSTO-TOMAATTIPIIRAAT (10 kpl)

5 levyä valmiiksi kaulittuja voi-/torttutaikinalevyjä
n. 100 g vuohenjuustoa
1 prk Crème Fraichea (150 g)
n. 10 kirsikkatomaattia
20-30 basilikanlehteä
mustapippuria myllystä
sormisuolaa ripaus

kananmunaa voiteluun

Ota kaulitut taikinalevyt sulamaan ja irrota ne toisistaan ja asettele vierekkäin leivinpaperoidulle pellille.

Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen, kiertoilma 200-asteeseen.

Hienonna vuohenjuusto lautasella haarukan avulla ja sekoita se Crème Fraichen kanssa. Mausta seos sormisuolalla ja mustapippurilla.

Viipaloi jokainen kirsikkatomaatti kolmeen osaan.

Leikkaa jokainen taikinalevy keskeltä puoliksi, jolloin saat 10 neliötä. Levitä neliön keskelle vuohenjuusto-Crème Fraiche seosta (vähän kuin viinerissä hillo-osa, eli reunat vapaaksi seoksesta), levittele 2-3 basilikanlehteä seoksen päälle ja lado tomaattisiivut seoksen päälle.

Voitele piiraiden reunat kananmunalla pullasudin avulla. Vältä voitelemasta ulkosyrjiä, jotta saat lehteviä leivonnaisia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes piiraat ruskistuvat kauniisti ja nousevat lehteviksi. Nauti mielellään lämpiminä, jolloin piiraiden lehtevyys on parhaimmillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti