sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Cupcake Bouquet minicupcakeista


Ulkolaisilla sivuilla olen nähnyt erilaisia cupcakeista tehtyjä "kukkakimppuja". Minä päädyin tekemään omastani ruusukimpun, eikä vähiten siksi, että tyylitelty ruusu on hyvin nopea ja helppo pursottaa. Minä kasasin oman kimppuni minicupcakeista, joita tähän meni 24 kpl.

Youtubesta löytää tutoriaaleja aiheesta, joista saa ehkä paremmin ideasta kiinni, kuin vain kirjoittamalla ohjeen. Laittelen tähän kuitenkin perusideaa, miten tämä on kasattu.

Tarvikkeita tarvitset cupcakien ja kuorrutteen lisäksi:

-kukkaruukku, kulho tai joku maljakko, johon rakennat kukkakimppusi
- styrokspallo, joka on halkaisijaltaan sopiva valitsemaasi ruukkuun/kulhoon
(-liimaa, jolla kiinnität styrokspallon ruukkuun/kulhoon. Ei pakollinen, mutta tulee kestävämpi)
-hammastikkuja cupcakien kiinnitystä varten
-silkkipaperia tai vastaavaa lehdiksi

Cupcakien kuorrutuksen tulee olla aika jämäkkää, jotta saat siitä ryhdikkäät kukat, eikä kuorrutus lösähdä, vaikka osa kukista on aika vaakatasossa. Eli paras on esim. American Buttercream -kuorrutus. Sivuiltani cupcake -kategorian alta löydät tarvittaessa ohjeita cupcakeihin ja American Buttercream -kuorrutukseen.

Kuorruta cupcaket valmiiksi, esim. pursotuspussi ja tähtipäinen tylla käyvät hyvin. Tyylitellyn ruusun saa niin, että aloittaa pursotuksen keskeltä ja pursottaa hiukan vinosti keskelle, vetäen sen sitten reunaan ja tekemällä ympyrää tyllalla.

Laita styrokspallo valitsemaasi astiaan ja liimaa se halutessasi reunasta kiinni. Laita cocktail -tikku pallon keskelle huipulle ja paina melko suuri osa cocktail -tikusta pallon sisään niin, että hiukan alle puolet tikusta jää näkyviin. Paina siihen varovasti yksi cupcake ja sen jälkeen tee rivi cupcakeista alareunaan. Alareunaan laitettavat tikut kannattaa laittaa hiukan ylöspäin suuntautuvasti, jotta cupcaket pysyvät paremmin paikallaan. Jos teet isommista kuin minicupcakeista kimppusi, kannattaa cupcake kiinnittää ainakin alareunassa kahdella cocktail -tikulla. Seuraavan kerroksen laitat sitten limittäin edellisen kerroksen kanssa, ja jatkat, kunnes suurin osa pallosta on peitetty. Voit tarvittaessa vielä fixata joitan cupcakeja, jos et meinaa saada niitä asettumaan hyvin. Ei haittaa, vaikka jää tyhjiä välejä, koska ne täytetään silkkipaperilla tai vastaavalla.

Minulla ei ollut silkkipaperia, mutta käytin itse ohuita kahvilautasliinoja, joista leikkasin yhden lautasliinan kahdeksaan neliskulmaiseen osaan. Pistele cocktail -tikun avulla neliöt kiinni varovasti cupcakien väleihin. Ja tadaa, sinulla on kaunis osittain syötävä kukkakimppu :-).


Tällainen on vaikka kiva vieminen kyläänmennessä, äiti ilahtuisi ehkä kovasti tällaisesta äitienpäivänä, cupcakeista pitävä kaveri olisi otettu tällaisesta jne. Myös juhlissa nämä olisivat aika kivaa tarjottavaa, olisi koristeet nk. samalla hoidettu.

Voit vielä halutessasi kiinnittää vaikka rusetin ruukun reunaan. Cupcakien välit voi täyttää silkkipaperin sijaan myös vaikka sokerimassasta tehdyillä vihreillä lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti