sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pikkuprinsessojen herkkupöytä

 Vaihteeksi vaaleanpunaista ja hempeää aikaisempien Halloween -ohjeiden vastapainoksi. Nämä tarjottavat sopisivat vaikka prinsessajuhlien tarjottaviksi. Herkkupöydässä tarjolla täytekakkua, Red Velvet Cupcakeja mansikkakuorrutuksella, Rice Krispies Treats Popseja, pastellivärisiä vaahtokarkkeja ja pieniä kaulintamassalla päällystettyjä koristeltuja leivoksia. Koristelut tietenkin hempeän tyttömäisiä.

Nyt huomaa kuvatessa, miten luonnonvalo alkaa olla taas kortilla, eli vuorokaudessa ei ole kauhean paljon valoisia tunteja. Minulla tuli kiire näiden kuvauksella, kun huomasin, että alkoi hämärtää todella nopeasti. Vähän tuhruisia kuvia tuli, mutta en kuitenkaan vielä halunnut turvautua salamaan. Kohtahan se on pakko, kun alkaa olla koko ajan niin pimeää, ettei taida luonnonvalo riittää kuviin.

Tein myös allaolevassa kuvassa näkyviä minikokoisia kinkku-ananaspizzoja ja laitoin laseihin kurkkutankoja, jotta olisi jotain muutakin kuin vain makeaa tarjolla. Minipizzojen lisäksi tai tilalle kävisi hyvin myös minikokoiset täytetyt kolmioleivät ja vihanneksia ja/tai hedelmiä voisi olla enemmän tarjolla.


MINIPIZZAT

Minipizzoihin tein nopean tomaattikastikkeen sauvasekoittimella, eli tomaattimurskaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja mausteita (mustapippuria, suolaa, oreganoa jne.) keskenään sekaisin. Aurinkokuivattuja tomaatteja suhteessa tomaattimurskaan noin 1/3 osa. Tein tavallisen pizzataikinan, kaulin leivinpaperin päällä ohuen levyn, josta otin pyöreällä muotilla minipizzoja. Pizzapohjan ohje löytyy täältä
http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/07/pizzaa-ja-pullaa-iltalomalaiselle.html

Täytteenä tomaattikastikkeen lisäksi kinkkua ja ananasta sekä juustoraastetta. Paistoin ne suoraan täytettynä 230 -asteessa 10 minuuttia.


Kakku oli pienehkö neljän munan täytekakku, jossa oli täytteenä mansikka-tuorejuustomoussea (mansikkasurvosta, liivatelehtiä, kermaa ja tuorejuustoa sekä sokeria) ja pakastevadelmia, päällä sokerimassa. Koristeista muut koristeet, paitsi tiara, sokerimassasta painomuoteilla, pienillä keksimuoteilla  ja silikonimuoteilla tehtyjä. Osaan koristeista pursotin pienestä minigrip -pussista pikeerillä tehosteita. Tiara tehty myös pikeeristä ja sitten koristeltu. Pikeerillä tehosteita pursottamalla sai ihan tavallisista sydämen ja ympyränmallisista koristeista hiukan kolmiulotteisempia helposti. Ja nuo valkoiset pilkut vaaleanpunaisessa sopivat kivasti yhteen mielestäni.Tiaraa varten päällystin cocktail-tikkuputkilon leivinpaperilla ja teippasin leivinpaperin kiinni putkiloon. Sitten pursotin pikeerillä leivinpaperin päälle tiaran ja kun se oli kuivunut jonkun aikaa, koristelin sen. Irrotin tiarat vasta kun ne olivat kunnolla kovettuneet.  Näin tiaraan saa kaarevan muodon helposti. Pikeeri on aika haurasta, joten koristeiden kanssa kannattaa olla varovainen. Pikeerin ohje löytyy täältä Royal Icing -kuorrute/pikeeri

http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/08/vaniljakekseja-cupcake-muoteilla.html

RED VELVET CUPCAKES (12 KPL)Cupcakesien kakkuosan tein Red Velvet Cupcakesien ohjeella
http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/08/red-velvet-cupcakes-kookos.html

Kuorrutukseen tein tuorejuustokuorrutuksen, jossa käytin tavallsen tomusokerin tilalla mansikkatomusokeria, jolloin kuorrutuksesta tuli mansikan makuinen ja kauniin pinkki.

TUOREJUUSTOKUORRUTUS
75 g voita, huoneenlämpöistä
n. 5 dl mansikkatomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kunnolla kuohkeaksi ja vaaleaksi esim. sähkövatkaimella. Lisää siivilöity tomusokeri erissä joukkoon ja jatka vatkaamista. Siivilöintiä ei kannata jättää tekemättä, koska muuten kuorrutuksesta ei tule niin tasaista. Mausta seos vaniljalla ja lisää jääkaappikylmä tuorejuusto joukkoon. Vatkaa vielä kuohkeaksi. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa vielä hetki.

Ei hätää, jos kuorrutuksesta tulee liian löysää tai paksua. Voit tarpeen mukaan lisätä hiukan tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää ja vastaavasti tilkan kermaa, mikäli kuorrutus on mielestäsi liian paksua.

Minä pursotin kuorrutuksen pursotinpussin ja tyllan avulla suljetulla tähtityllalla , mutta yhtälailla voit levittää kuorrutuksen veitsellä tai esim. pursottaa sen pakastepussin avulla, jonka kulmaan olet leikannut reiän. Pursottaessa kuorrutusta kuluu aina enemmän, eli jos levität kuorrutusta veitsellä, sinulla jää tästä kuorrutusmäärästä varmaan hiukan kuorrutusta yli.

Cupcakeissa koristeena sokerimassasta silikonimuoteilla ja painomuoteilla tehtyjä koristeita sekä tiarat (ylempi kuva) pikeeristä pursotettuja. Jaa, oli siellä joukossa ylemmässä kuvassa yksi vaaleanpunainen kruunukin, jonka tein sokerimassasta.RICE KRISPIES TREATS POPSIT


Rice Krispies Treatseistä viritin tällä kertaa popseja, eli tee ensin normaalisti Rice Krispies Treatsit
http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/10/rice-krispies-treats.html

Ota sitten hiukan jähmettyneestä levystä jollain pyöreällä muotilla sopivan kokoisia pyörylöitä, dipaa tikun toinen pää sulaan valkosuklaaseen ja työnnä pyörylöihin kiinni. Aseta pystyyn vaikka johonin kulhoon, jonka olet täyttänyt suolalla tai sokerilla tai oasis -sieneen tai stryoksiin. Anna hetki jähmettyä ja dippaa popsit sulaan valkosuklaaseen. Sula valkosuklaa kannattaa laittaa johonkin melko pieneen astiaan, jotta saat helposti dipattua popsit siihen. Itse sulatin valkosuklaan mikrossa kahvikupissa. Jos sulatat suklaata ja varsinkin valkosuklaata mikrossa, käytä pienehköä tehoa ja sulata lyhyissä erissä, ettei suklaa ylikuumene ja mene rakeiseksi.

Kopistele tikkua hetki kulhon reunaan dipattuasi popsi sulaan suklaaseen, jotta osa suklaasta valuu pois ja saat siistimpiä popseja.  Noin 15 popsia varten tarvitset noin 150 grammaa valkosuklaata.

Koristele popsit, kun valkosuklaa on hiukan jähmettynyt, niin ne jäävät sopivasti kiinni valkosuklaaseen. Minä koristelin popsit sokerimassasta tehdyillä koristeilla, lisäksi pikeeriä osassa lisäkoristeena ja strösseliä.

Jähmetä valmiit popsit kylmässä, koska muuten valkosuklaan jähmettyminen on todella hidasta. Valmiit jähmetetyt popsit voit sitten säilyttää kyllä huoneenlämmössä.

Näistä tuli aika söpöjä ja hempeitä, mutta makunsa puolesta kelpasivat hyvin myös meidän perheen miesväelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti