tiistai 1. lokakuuta 2013

Vaniljainen riisivanukas ja mustikkahillo


Vaniljainen riisivanukas on yhtä helppo tehdä kuin riisipuuro, koska se on käytännössä maustettua riisipuuroa.  Maku muistuttaa hyvin paljon kaupan valmista Risifruttia, eli kiva välipala tai jälkiruoka. Ja eri hilloilla saa erimakuisia riisivanukkaita. Meidän perheen ehdoton suosikki on syödä tätä itsetehdyn mustikkahillon kanssa. Minun mielestäni tämä on kaikista parasta niin, että sekä hillo että riisivanukas ovat vielä hiukan haaleita eivätkä jääkaappikylmiä.

VANILJAINEN RIISIVANUKAS (n. litra valmista riisivanukasta)

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 Flora Vanilla

Keitä perusriisipuuro, eli lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta pienellä lämmöllä kypsäksi kannen alla melko usein sekoittaen. Aikaa kuluu n. 50-60 minuuttia.

Anna puuron hiukan jäähtyä ja lisää valmiin puuron sekaan vaniljasokeri sekä Flora Vanilla. Jos haluat riisivanukkaasta kuohkeaa, sekoita Flora Vanilla vaahdoksi vatkattuna sekaan. Itse sekoitan sen usein ihan sellaisenaan vatkaamatta sekaan.

Tarjoile mieleisesi hillon kanssa, esim. mustikkahillon kera, nam. Jos teet itse mustikkahillon ja jätät sen melko vähäsokeriseksi, voit halutessasi makeuttaa riisivanukasta hiukan enemmän.

Itsetehty mustikkahillo on tosi ihanaa. Sillä voi maustaa puuron, jogurtin, jäätelön jne. Itse teen sitä usein pienen annoksen pakastemustikoista, jolloin sokerin määrää voi vielä vähentää, kun sitä ei ole tarkoitus säilytellä pidempiä aikoja. Muutenkin hillo-marmeladisokerilla saa hilloa, jossa maistuu itse raaka-ainekin eikä pelkkä sokeri.

MUSTIKKAHILLO (1 melko suuri hillopurkillinen)

500 g (pakaste)mustikoita
1/2 pkt Hillo-marmeladisokeria
(1/4 dl vettä, jos käytät tuoreita kokonaisia mustikoita)

Kuumenna kattilassa mustikat ja hillosokeri hitaasti kiehuvaksi ja keitä 2-5 minuuttia välillä sekoitellen. Jos käytät tuoreita mustikoita, lisää vettä 1/4 dl. Kuori vaahto pois.

Mikäli teet tällaisen suht pienen erän hilloa ja käytät sen melko nopeasti, ei tarvitse kuumennella purkkeja yms., se säilyy kyllä jonkun aikaa ihan hyvin jääkaapissa.

Mikäli teet suuremman erän hilloa tai haluat säilyttää sitä kauemmin, tee, kuten olen ohjeistanut aiemmin sitruuna-kesäkurpitsahillo-ohjeeni kohdalla:

http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/09/kesakurpitsasitruunahillo.html
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti