perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tahmeat kanelipullat tuorejuustokuorrutuksella




Meillä leivotaan aika usein pullaa, kun perheessä on kaksi pullahiirtä.  Ja on se tuore pulla kyllä minunkin mielestäni hyvää. Nyt leivoin pullaa kuitenkin sen tähden, että näin telkkarista ohjelman Huippusalaiset reseptit, jossa yritettiin tehdä Cinnabon -pullasta mahdollisimman tarkka kopio. Varmaan useimmille kyseinen jenkkipulla on tuttu ainakin nimeltä, vaikkei koskaan olisi sitä maistanutkaan. Jotenkin se kuuluisin Cinnamon Roll/Sticky Bunn jäi pyörimään mieleen tuon ohjelman jälkeen ja päätinkin tehdä sitten oman versioni tuosta kuuluisasta pullasta. Nyt kyse siitä kanelipullasta, jonka päällä on makea tuorejuustokuorrutus. Cinnabonilla on useita versioita pullasta, mm. pulla, jossa tuorejuustokuorrutteisen pullan päällä on vielä karamellia ja pekaanipähkinöitä, mutta nyt halusin tehdä nimenomaan tuorejuustokuorrutteisen pullan. En ole itse maistanut alkuperäistä Cinnabon -pullaa, enkä sitä edes täysin yrittänyt kopioida, vaan tehdä hiukan samantyylisen pullan. Tekotapa minulla oli hyvin pitkälle samanlainen kuin perusbostonissa. Kivaa vaihtelua, vaikka olikin kyllä omaan makuuni aika makea.

Kokonaiset kardemummanpalot ja kokonaiset kanelitangot ovat parhaita pullan mnaustajia, koska niissä aromit ovat paremmin tallella kuin valmiiksi jauhetuissa mausteissa. Tietenkin se vaatii hiukan näpertelyä lisää (kardemummapalot pitää kuoria ja sitten morttelissa jauhaa siemenet ja kaneli jauhaa), mutta suosittelen kokeilemaan.

TAHMEAT KANELIPULLAT TUOREJUUSTOKUORRUTUKSELLA (12 KPL)

2,5 dl kevytmaitoa (tai täysmaitoa)
1 kananmuna
1 rkl kardemumma
1 dl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita (huoneenlämpöistä)
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa (11 g)

Pullien voiteluun:
Kananmuna

Täyte:
110 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
(muskottipähkinää 0,5 tl)

Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
1/2 dl tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
1 rkl voita, huoneenlämpöistä

Lämmitä maito kädenlämpöistä lämpimämmäksi eli 42-asteiseksi. Tee taikina käsin taikinakulhossa tai yleiskoneessa. Sekoita kuivahiiva 3 desiin vehnäjauhoja  ja lisää maidon sekaan. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma ja sekoita.

Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan samalla alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa voi ja alusta taikinaa, jotta saat siihen varmasti kunnon sitkon ja pullista tulee kuohkeita. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja. Taikina saa olla napakahkoa, mutta kuitenkin pehmeähköä. Kohota taikinaa muovilla/muovipussilla peitettynä lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.

Vuoraa suurehkon n. 20x30 cm (minimikoko, voi olla myös hiukan suurempi) kokoisen suorakaiteen mallisen vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi.

Kumoa kohonnut taikina leivinpaperoidulle ja kevyesti jauhotetulle työtasolle. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi, kuten tekisit korvapuusteja.

Levitä kaulitulle levylle ensin pehmeä voi veitsellä ja ripottele sitten voin päälle fariinisokeri, johon olet sekoittanut kanelin ja halutessasi msukottipähkinän. Kääri taikina rullalle, kuten kääretorttu pitkältä sivulta alkaen.. Leikkaa rulla 12 samansuuruiseen suoraan palaan ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Pullat saavat olla melko harvasti vuoassa, koska ne nousevat melko paljon.

Peitä pullat leivinliinalla ja kohota niitä n. 40 minuuttia tai kunnes ne ovat kunnolla kohonneet.

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen.

Voitele pullat kevyesti munalla ja paista niitä uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä vuoassaan n. 10-15 minuuttia ja koristele ne sitten tuorejuustokuorrutuksella.

Tuorejuustokuorrutus:
Laita kaikki kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa niitä sähkövatkaimella minuutti-pari, jotta saat niistä kuohkean kuorrutuksen. Levitä kuorrutusta vielä hiukan lämpimille pullille esim. veitsellä. Kuorrutus hiukan sulaa, koska pullat ovat vielä lämpimiä. Anna hetkisen jähmettyä.

Parasta pulla oli vielä hiukan lämpöisenä, jolloin sekä pulla ja kuorrutus oli vielä tahmeaa. Jos joisin maitoa, tämän herkun kanssa olisi maistunut lasillinen kylmää maitoa.

Tuorejuustokuorrutus jähmettyy säilytettäessä. Jos säilytät pullia pidempään, kannattaa säilyttää niitä jääkaapissa, koska kuorrutuksessa on tuorejuustoa.


2 kommenttia:

  1. Miten voikin näyttää noin hyviltä nämä pullat! Aivan ihania! :D
    Pitää muistaa tämä ohje ja palailen kunhan hetki koittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Jos pitää makeasta pullasta, niin uppoaa varmaan hyvin.

      Poista