sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Anopin appelsiini-suklaakakku

 


Tämän ohjeen olen saanut anopiltani, jolla tämä appelsiini-suklaakakun ohje on ollut hyvin kauan. En tiedä tarkemmin, mistä kakkuohje on anopille aikanaan päätynyt, mahdollisesti jostain lehdestä tai tuttavan kautta. Poikien ollessa pieniä, he ilahtuivat aina, kun anoppi oli leiponut tätä kakkua, kun menimme heille kylään. Ei silti, kyllä se meille vanhemmillekin maistui oikein hyvin. Kiitos anoppi hyvästä kakkuohjeesta!

ANOPIN APPELSIINI-SUKLAAKAKKU 

3 munaa
2 dl sokeria
150 g voisulaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua
50 g suklaarouhetta (tummaa suklaata)

Kuorrutus:
2 dl pölysokeria
2-3 tl appelsiinimehua
1/2 appelsiinin raastettu kuori
n. 50 g suklaarouhetta tai suklaahippuja (maitosuklaata)

Voitele ja korppujauhota torvellinen rengasvuoka. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen, kiertoilma 160 asteeseen.

Sulata voi joko mikrossa tai kattilassa levyllä.

Vatkaa kulhossa, esimerkiksi sähkövatkaimella, munat ja sokeri hyväksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää munavaahtoon voisula ja sen jälkeen jauhoseos parissa erässä nuolijalla nostellen. Lisää hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, mehu ja rouhittu suklaa/suklaahiput ja nostele seos vielä tasaiseksi.

Lusikoi seos rengasvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa, tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ritilällä noin 10 minuuttia ja kumoa se sitten ritilän päälle jäähtymään loppuun.

Kuorrutus:
Sekoita tomusokerin sekaan appelsiinimehu, appelsiinin raastettua kuorta ja suklaarouhetta. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää ja vastaavasti hiukan appelsiinimehua, mikäli seos on mielestäsi liian paksua.  Levitä kuorrutusta kakun päälle ja reunoille ja anna kuorrutuksen jähmettyä, ennen kuin leikkaat kakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti