sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Raikas maissi-vesimelonisalaattiRaikkaat salaatit maistuvat aina, eikä vähiten juhannuksen grilliruokien kanssa.  Koska meidän perheen sipulininhoaja oli syömässä salaattia, en laittanut siihen sipulia, mutta laitoin ohjeeseen sulkuihin kevätsipulin, koska se kävisi hyvin tähän salaattiin. Purkkimaissin sijaan salaattiin käy myös pakastemaissi sulatettuna ja valutettuna tai tuoreesta kypsennetystä maissintähkästä riivityt maissinjyvät (jos maissi on erityisen tuore, siitä voi käyttää maissinjyvät sellaisenaankin, ilman kypsennystä, tosin ne maistuvat hiukan erilaiselta).

Voi kun tänä vuonna tulisi hyvä maissivuosi kotimaisilla maissitiloilla. Tuore kotimainen poimintatuore maissi on superherkullista. Maissi on makeimmillaan ja mehukkaimmillaan vain päivän-pari poimimisesta. Kun kerran upotat hampaasi tähän herkkuun, kaipaat sitä varmasti seuraavanakin vuonna. Onneksi sitä voi hyvin myös pakastaa kokonaisena tuoreena tähkänä. Kannattaa siis ehdottomasti seurailla, milloin maissia voi käydä poimimassa maissitiloilta, yleensä sato kypsyy elo-syyskuun vaihteessa ja jatkuu noin kuukauden. Itse olemme käyneet poimimassa maissia Kartanomaissin/Kullo Gårdin pelloilta.

MAISSI-VESIMELONISALAATTI (n. 4:lle lisukesalaattina)

1-2 isoa lohkoa vesimelonia
n. 20 kpl Mustia Kalamata -oliiveja
n. 100 g Kreikkalaista fetaa
1 jääsalaatti
n. 10 lehteä tuoretta minttua
1 prk/300 g Bonduelle Gourmet purkkimassia, EI lisättyä sokeria
(pari kevätsipulin vartta tai sipulin vartta renkaina)

1-2 rkl neitsysoliiviöljyä
1 tl valkoista balsamicoa/valko-/punaviinietikkaa
1 tl limenmehua
Mustapippuria, suolaa
n. 1/4 tl sokeria/hunajaa

Huuhtele ja valuta siivilässä purkkimaissi.

Paloittele salaattikulhoon vesimeloni noin sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi, revi jääsalaatti penemmiksi paloiksi. Lisää mintunlehdet hienonnettuna, feta palasteltuna. Lisää lopuksi oliivit sekä valutettu maissi. Jos pidät sipulista, lisää vielä kevätsipulia tai sipulinvarsia renkaina.

Sekoita öljy, balsamico/viinietikka, mustapippuri, suola ja sokeri/hunaja keskenään ja kaada salaatin päälle. Nostele salaattiainekset sekaisin, jotta kastiketta tulee joka puolelle.


Eilen oli kyllä upea ihana ilma, heti tuntui kunnolla kesältä. Mutta nyt sääennusteet eivät ainakaan tällä hetkellä lupaa kovin hääviä juhannussäätä. Toivotaan, että ennusteet vielä muuttuvat tai ovat pielessä. Tosin keskikesän juhlaa pitää mielestäni joka tapauksessa viettää ulkona, oli ilma mikä tahansa, joten kannattaa kaivella varmuuden varoiksi kumpparit ja sadetakit sekä lämmintä vaatetta esiin. Ilmasta huolimatta on kuitenkin valoisaa myöhään illallakin, joten nautitaanhan nyt tästä valoisasta ajasta, jos ei aurinkoa saataisikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti