tiistai 14. heinäkuuta 2015

Mansikka-aika parhaimmillaan juuri nyt!

 

Nyt on kotimaisten mansikoiden aika parhaimmillaan. Kävimme viime viikon lopussa mieheni kanssa poimimassa mansikoita pari ämpärillistä itsepoimintatilalla. Käyn joka kesä ainakin pari kertaa mansikoita poimimassa, koska kun mansikat poimii itse, saa varmasti priimaa marjaa. Ja lisäksi mansikoita on mielestäni kiva poimia pari kertaa kesässä, kun pari ämpäriä kerää melko nopeasti.


Melko suuren määrän herkuttelimme niitä parin päivän sisällä sellaisenaan, mutta tuosta määrästä riitti mukavasti jo säilöntäänkin. Tein tapani mukaan talvea varten mansikkahilloa kylmäsäilytykseen ja tuoresurvosta pakastimeen, ohjeet täältä.


Tein mansikoista myös vinaigrettea salaattia varten. Esimerkiksi kesäinen vuohenjuustosalaatti sopii hyvin mansikkavinaigretten kanssa. Minulla salaatissa oli rucolaa, jääsalaattia, baby -pinaattia, kurkkua, tomaattia, keltaista paprikaa, basilikaa ja vuohenjuustoa. Yksinkertaisen hyvää kesäsalaattia.


MANSIKKAVINAIGRETTE (n. 4 dl)

3 dl tuoreita mansikoita
3 rkl valkoista balsamicoa
15 tippaa limen mehua
Ripaus sokeria (mansikoiden makeuden mukaan)
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
n. 0,75 dl (rypsi)öljyä

Laita mansikat kulhoon, jossa voit hienontaa ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää balsamico, limenmehu, sokeri, suola ja mustapippuri ja surauta tasaiseksi.

Lisää öljyä aluksi tipottain, samalla sauvasekoitinta käyttäen ja sitten ohuena nauhana samoin sauvasekoitinta käyttäen.

Maista ja lisää suolaa/sokeria/mustapippuria tarvittaessa maun mukaan.

Ostitpa mansikkasi kaupasta tai käyt itse poimimassa, herkuttele niillä nyt runsain mitoin, kun ne ovat parhaimmillaan!


Sarjassa muuta hyvää mansikasta, löytyy blogista jo aiemmin, esim. tällaisia:

Raparperi-mansikka-tuorejuustopiirakka


Kookos-mansikkakääretorttu (gluteeniton)


Annospavlovat mansikoilla



Nopeat mansikkawienerit



Raparperi-mansikka- ja mansikka-kirsikka triflet



2 kommenttia:

  1. Onpas mansikkaherkkuja! Nam! Mä ostin viime vuonna kaksi laatikollista mansikkaa, eli 10 kg ja se loppui jo maaliskuussa... Nyt ajattelin ostaa kolme laatikkoa! Ja mulla on piintynyt tapa pakastaa ne aina sellaisenaan puolen kilon pusseihin :D Ja onneksi mulla on iso arkkupakastin! Se tulee aina kesän aikana ihan täyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaiset mansikat on ihania ja niistä saa kaikenlaisia herkkuja. Mä käyn tosiaan minimissään pari kertaa kesässä itsepoiminnassa, itseasiassa tänään aamulla viimeksi ;). Pakastintilaa saisi olla vaikka kuinka paljon kesällä/syksyllä, jotta saisi kaikki ihanuudet talteen.

      Poista