torstai 25. helmikuuta 2016

Suklaakakku Nutellakreemillä ja suklaaganachella




Blogista löytyy jo aiemmin aika monta suklakakkuohjetta, mutta ei kai niitä koskaan voi olla liikaa?Tämä 4-kerroksinen suklaakakku ja Nutellakreemi-täyte ovat helppotekoiset, koristeet vievät sitten hiukan enemmän aikaa, mikäli haluat tehdä samantyyliset koristeet, mitä tässä kakussa on. Minulla oli pikkumarenkeja ja macaron -kuoria valmiina, joten se nopeutti kakun tekoa melkoisesti. Macaron -kuoret täytin samalla vaniljatuorejuustokuorrutuksella, jonka tein kakun kuorrutukseen. Nuo turkoosi-vaaleanpunaiset pystyssä olevat kolmiot kakun päällä tein Candy Meltseistä, mutta valkosuklaakin käy niiden tekoon.

KAKKUPOHJAT (2 X 18 cm:n korkeareunaiset vuoat)
Kuivat aineet:
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta/1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 dl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta VanHouten/Fazer tms.)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl espresso -jauhetta

Kosteat aineet:
1 prk/200 g kermaviiliä
1 prk/200 g créme fraîchea
2 kananmunaa (L-kokoa)

Lopuksi:
150 g voita
0,5 dl kiehuvaa vettä

Täyte/Nutellakreemi:
90 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl tomusokeria
5 rkl Nutellaa
2 rkl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)

Vaniljatuorejuustokuorrutus:
150 g voita, huoneenlämpöistä
5 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
100 g tuorejuustoa (Philadelphia)
hiukan turkoosia pastaväriä

Valkosuklaaganache:
50 g vispikermaa
75 g valkosuklaata
hiukan roosaa pastaväriä

Koristeet esim.:
Macaronseja, minulla pinkkinä ja turkoosina. Täytin macaron -kuoret samalla vaniljatuorejuustokuorrutuksella, jolla kuorrutin kakun.
Candy Melts/suklaakolmioita

Candy Melts suklaakolmiot:
Sulata omissa pienissä Minigrip -pusseissaan mikrossa samaan aikaan sekä turkooseja että vaaleanpunaisia Candy Meltsejä. Leikkaa pussien alakulmaan pieni reikä. Pursota Candy Melts sulaa molemmilla väreillä vierekkäin erikokoisia palloja/epämääräisiä kuvioita esimerkiksi leveän reunakalvon päälle ja vedä samantien, ennenkuin Meltsit jähmettyvät, palettiveitsellä pinta tasaiseksi.
Laita jääkaappiin tasaisen alustan päällä jähmettymään.

Ota kylmästä ja leikkaa/murra haluamasi kokoisiin paloihin. Paina valmiin kakun pinnalle kuvioita pystyyn.

Kakkupohjat:
Pingota 2 x 18 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Suihkaise reunat vuokaspraylla. Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita toisessa, pienemmässä kulhossa kosteat aineet keskenään. Yhdistä kosteat aineet kuiviin.

Laita voi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Annostele tasaisesti vuokiin ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia.  Kakku saa jäädä melko kosteaksi, joten varo ylipaistamasta kakkua, ettei se kuivu. Anna jäähtyä vuoissaan ritilän päällä 10 minuuttia, ennen kuin kumoat leivinpaperoidulle pellille jäähtymään loppuun.


Kakun täyttö:
Tasoita kakkupohjien pinta ja leikkaa molemmat kakkupohjat puoliksi, jolloin saat 4 kakkupohjaa.

Tee Nutellakreemi vatkaamalla sähkövatkaimella huoneenlämpöistä voita pari minuuttia kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa taas kuohkeaksi. Lisää lopuksi Nutella ja kaakao ja vatkaa aineet kunnolla sekaisin

Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla niin, että liepeet jäävät reunojen ulkopuolelle. Laita ensimmäinen kakkukerroksista vuokaan. Kakku kumotaan hyydyttämisen jälkeen, joten laita alaspäin tasaisin kerros=kakkuvuokaa vasten paistunut osa. Levitä Nutellakreemistä 1/3 osaa kakkupohjan päälle, laita seuraava kakkukerros kakkuvuokaan, levitä taas 1/3 kreemistä sen päälle, laita seuraava pohja, levitä loppu kreemi päälle ja paina viimeinen kakkupohjista päälle. Painele kakku tasaiseksi ja peitä kakku ja laita jääkaappiin hyytymään minimissään tunniksi tai pidemmäksi aikaa.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu.

Kakun kuorrutus:
Tee vaniljatuorejuustokuorrutus. Vatkaa sähkövatkaimella voita pari minuuttia, kunnes se vaahtoutuu vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voin sekaan 4 dl tomusokeria ja vatkaa aluksi hiljaisella nopeudella, ettei tomusokeri pöllyä ja lisää sitten nopeutta. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää noin 15 minuuttia huoneenlämmössä ollut tuorejuusto, vanilja-aromi ja turkoosia pastaväriä ja vatkaa vielä hetki. Lisää vielä tomuoskeria, kunnes saat kuorrutuksetsa mieleisesi paksuista. Kovin napakkaa siitä ei kannata tehdä, jotta saat sen levittymään kauniisti kakun pintaan.

Levitä kakun päälle ja reunoille vaniljatuorejuustokuorrutusta ohut kerros esimerkiksi palettiveitsellä, jolloin saat mahdolliset murut kiinnitettyä sekä epätasaisuudet paikattua. Laita kakku jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Levitä toinen kerros vaniljatuorejuustokuorrutusta ja tasoita kakun pinta ja reunat mahdollisimman tasaiseksi. Laita kakku kylmään minimissään puoleksi tunniksi. Suklaaganache pitää levittää kylmän kakun pintaan, jotta sen saa valumaan kauniisti ilman, että se valuu alareunaan asti.

Valkosuklaaganache:
Rouhi valkosuklaa. Kuumenna kerma mikrossa (älä annan kiehua) ja kaada se suklaan päälle. Anna olla hetken, ennen kuin sekoitat. Lisää halutessasi hiukan roosaa pastaväriä ja sekoita. Huom! Käytä nimenomaan pastaväriä, koska nestemäisiä värejä ei voi käyttää suklaan kanssa, ne pilaavat suklaan rakenteen. Anna hiukan jäähtyä ja paksuuntua, ennen kuin kaadat KYLMÄN kakun pintaan.

Kaada kakun pinnalle ganachea ja työnnä lusikalla varovasti reunan yli sieltä täältä pieni määrä ganachea. Kun kakku on tarpeeksi kylmä, valumajäljistä tulee kauniit. Minulla kakku ei ollut kylmä ennen ganachen levitystä, koska luonnonvalo alkoi olla jo niin kortilla, että piti kiirehtiä kakku valmiiksi, jotta siitä sai edes jonkunlaisia kuvia. Tuohon ganache osioon en siksi ollut itse tyytyväinen. Hätiköiden ei koskaan tule hyvää jälkeä.

Koristelu:
Asettele kakun pinnalle ja alareunaan haluamasi koristeet ennen kuin ganache jähmettyy kokonaan. Itse murensin osan minimarengeista ja laitoin marenkimurskaa sekä kakun alareunaan että hiukan kakun päälle sinne tänne.

VINKIT:
- Kakku kannattaa tarjoilla samana päivänä, kun teet siihen ganachen ja koristelet sen, koska koristeet eivät pysy kauhean pitkään hyvänä kakun päällä, vaan ne alkavat pehmetä. Voit kuitenkin tehdä sen muuten edellisenä päivänä valmiiksi, tee ganache ja koristelut vasta hiukan ennen tarjoilua

- Kakusta saa helpoiten leikattua siistejä siivuja terävällä veitsellä. Pese ja kuivaa veitsi joka leikkuun jälkeen, jotta palat pysyvät siistinä.

4 kommenttia:

  1. On taas niin taivaallisen näköinen luomus että huhhuh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Rommirusina :). Tässähän ihan punastuu näin ylistävästä kommentista.

      Poista
  2. Näin tämän kakun jo tuolla instagramissa ja oli pakko tulla vielä tänne blogin puolelle kaselemaan. Ihan mahtava ihana kakku :P Ihanat värit ja koristeet! Makunakin vielä suklaa ahh! Täydellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Annis :). Suklaakakut kuuluu kyllä ehdottomasti omiin suosikkeihin ja tämä kakku on muuten helppo tehdä, mutta tietty noiden koristeiden teko vie aikaa.

      Poista