perjantai 26. heinäkuuta 2013

Karkkibuffet ja mansikkakakku

 Eilen tehtyjen Cake popsien seuraksi tein tänään mansikkakakun - varsinainen karkkipäivän kattaus :-).


 En tiedä, oliko syynä tosiaan tämän päivän ukkonen, mutta vispikerma ei meinannut millään vatkautua tarpeeksi jämäkäksi pursotuksia varten, vaikka seassa oli vaniljakreemijauhettakin. Ilma meni niin pimeäksi ukkosen ja vesisateen takia, että piti ottaa työmaavalo esiin, jotta sai edes jonkinlaiset kuvat aikaiseksi. Siitä johtuen myös varjot sitten korostuivat. Saisikin aina kuvattua luonnonvalossa niin ei olisi tällaisia ongelmia. Väritkin toistuvat luonnonvalossa aina paremmin.


Kakkupohjana käytin Kinuskikissan ohjetta mehevä suklaakakkupohja http://www.kinuskikissa.fi/meheva-suklaakakkupohja/

Kuten Kinuskikissan sivullakin näkyy, pohja on tosiaan aika kiinteä ja hajoava. Kakku jäi ehkä minun makuuni liian matalaksi, ja se oli mielestäni vaikea leikata kolmeen osaan. Täytteet siis kahdessa välissä. Tosin jos täytekerrokset olisivat olleet minulla paksummat, tietenkin kakkukin olisi ollut korkeampi.

Kostutuksena käytin vaniljamaitoa (maidon sekaan siis vaniljaa makuaineeksi). Täytteenä kahdessa välissä tuoreita mansikoita paloina, Lemon curdia sekä valkosuklaa-kerma-tuorejuustotäyte. Valkoinen pursotus vispikermaa vaniljakreemijauheella tukevoitettuna ja ruskea pursotus vastaavasti suklaaganachea.

Suklaaganache

2 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata (70 %)

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasainen. Laita seos jääkaappiin ja vatkaa se kuohkeaksi kunnes seos on varmasti kylmää, voi odottaa seuraavaankin päivään jääkaapissa. Huom! seos vatkautuu hyvin nopeasti , joten älä ylivatkaa sitä. Tätä voi käyttää myös kakun täytteenä, tässä kakussa pursotin sillä ruskeat pursotteet.

Valkosuklaa-kerma-tuorejuustotäyte

120 g valkoista suklaata sulatettuna
2 dl vispikermaa
80 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon ensin tuorejuusto ja molemmat sokerit, sekoita. Lisää viimeiseksi sula valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.

1,5 litraa mansikoita jaoin osan täytteeksi ja osan säästin kakun päälle koristeeksi.Kokosin kakun irtopohjavuokaan ja laitoin sen jähmettymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Leikkasin päälle tulevat mansikat puoliksi ja asettelin ne vieri viereen kakun pinnalle ja tein hyytelösokerista mansikoille hyytelön, jonka lisäsin mansikoiden päälle ja laitoin kakun vielä vuoassaan jääkaappiin hyytymään.

Kakun hyydyttyä vatkasin valkoista pursotusta varten 2,5 dl vispikermaa, johon sekoitin noin 1 rkl vaniljakreemijauhetta.

Lopuksi laitoin ruskeaa pursotusta varten suklaaganachen omaan pursotuspussiinsa ja valkoista pursotusta varten vatkatun kerman toiseen pursotuspussiin. Molemmissa oli tähtityllat. Siirsin kakun tarjoilualustalle ja sivelin reunat ohuesti vatkatulla kermalla. Sitten pursotin ensin kermalla pystysuorat viivat kakun reunoihin niin, että jätin suklaaganache -pursotuksille tilaa niiden väliin. Sen jälkeen pursotin ruskeat pystysuorat viivat suklaaganachella pursotuspussia hiukan liikuttaen sivusuunnassa samalla. Päälle suklaaganachella vielä reunapursotus ja valkoisella kermalla yksittäiset tähtipursotukset sinne tänne ruskean kuorrutteen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti