sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vaahtokarkkipopsit - Halloween, osa I

Olen aina pitänyt kaikenlaisista kausijuhlista ja niihin liittyvistä ekstratarjottavista. Halloweenin juhlinta on alkanut saamaan viime vuosina enemmän jalansijaa myös Suomessa. Mielestäni aina on aihetta juhlaan, ja lokakuun loppu on meillä pääsääntöisesti hyvin pimeää aikaa, joten Halloweenin vietto piristää kivasti syksyn pimeydessä.

Minulla on tulossa lähiaikoina useampikin Halloween -aiheinen postaus blogiini, ainakin 3D kurpitsakakku ja tässä kuvassa jo hiukan vilahtavat keksit. Nämä vaahtokarkkipopsit on koristeltu Halloween -teemaan mukaan ja aloittavat nyt nämä Halloween -sarjani.

Näiden teko on naurettavan helppoa ja nopeaa. Eli pistellään valmiit vaahtokarkit grillitikkuihin ja koristellaan mieleiseksi. Sen mukaan, mihin tarkoitukseen näitä tekee, käyttää sitten värejä ja koristeita ja saa aina ihan erilaisia. Uskoisin näiden olevan hitti esimerkiksi lastenjuhlissa. Ja kuinka helpolla saisi vaikka prinsessajuhliin sopivia vaahtiksia vain hempeitä värejä valitsemalla. Näihin voisi kiinnittää lisäksi vaikka jotain pieniä karkkeja tai sokerimassasta tai marsipaanista tehtyjä koristeita.

Minä käytin näihin nyt oranssia ja vihreää sulatettua Candy Meltsiä, mutta yhtälailla nämä voisi päällystää sulalla suklaalla. Musta koristelu on kerman kanssa kattilassa sulatettua Hopeatoffeeta (paitsi parissa on mustaa koristesokeria, jotka näkyvät tuolla taaempana). Candy Meltsin sulatin kuumuutta kestävässä mukissa mikrossa ja dippasin sitten siihen vaahtokarkin noin puoleenväliin ja koristelin samantien.

Vahvistin osan tikkujen liitoksista sulalla Candy Meltsillä, eli dippasin tikun pään ensin sulaan Candy Meltsiin, painoin sen vaahtokarkkiin ja vasta sitten koristelin vaahtiksen. En huomannut kauheasti eroa vaahtiksien tikussa pysyvyydessä. Vaahtikset ovat kuitenkin sen verran tahmeita, että tuntuivat kestävän ihan hyvin tikussa ilman tuota varmistustakin.

Koristelin muutaman kokeeksi myös erilailla, nämä kävisivät vaikka synttäritarjottaviksi. Näistä luonnonvaalealla kuorrutetut ovat sulatettua valkosuklaata. Nämä käytin kylmässä hetken kuorruttamisen jälkeen, niin suklaa jähmettyi nopeammin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti